Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Yohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”

Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
30 iunie 2014

Yohan Cabaye

Yohan Cabaye

Mijlocaşul Franţei, Yohan Cabaye, şi-a avertizat colegii asupra pericolului de a nu trata cu maximă atenţie şi concentrare meciul din această seară cu Nigeria contând pentru optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014.

‘Les Bleus’ s-au calificat din grupe neînvinşi şi cu două victorii din cele trei meciuri disputate până acum, în tentativa lor de a obţine calificarea într-un sfert de finală de Campionat Mondial pentru prima dată din 2006: „Este foarte bine să fim ambiţioşi, dar să spunem că vom câştiga Campionatul Mondial este puţin cam mult pentru moment” – afirmă Cabaye, înainte de confruntarea programată a se disputa pe Estadio Nacional Mane Garrincha – „Încrederea nu trebuie să devină aroganţă, deoarece atunci încep să apară problemele”.

Nigeria a ajuns în optimile de finală ale unui Campionat Mondial pentru prima dată din 1998, cu o victorie şi un rezultat de egalitate în grupa F a turneului final, iar oamenii lui Stephen Keshi se prezintă la acest meci cu un evident statut de outsider. Însă jucătorul în vârstă de 28 de ani al celor de la Paris St-Germain, care va fi din nou disponibil după ce şi-a ispăşit etapa de suspendare în remiza cu Ecuador, afirmă că naţionala africană nu trebuie tratată cu neglijenţă:

„Un singur pas greşit şi eşti deja eliminat, deci avem deja această presiune.” – declară fostul mijlocaş al celor de la Newcastle – „Respectăm această echipa a Nigeriei şi nu avem voie să ne substimăm adversarul, deşi suntem conştienţi de faptul că toată lumea ne vede ca favoriţi. Putem să ne calificăm, dar de aici până la a spune că vom câştiga Campionatul Mondial este un drum foarte lung.” – continuă Cabaye, întrebat despre declaraţia colegului său Bacary Sagna, care a afirmat că pentru Franţa ar reprezenta un eşes să nu căştige trofeul – „Chiar şi cu mentalitatea şi determinarea pe care o avem pe teren, se poate întâmpla să fim învinşi de o echipă într-o zi mai bună. A trece de la a avea ambiţie la a spune ca este neapărat nevoie să câştigăm Campionatul Mondial înseamnă doar o presiune suplimentară şi deloc benefica.” – precizează Yohan Cabaye.


Articol scris de Răzvan Mitacu
30 iunie 2014

Echipe


Jucători

Articole pe aceeaşi temă
Lorris, neputincios la golul marcat de HummelsFranţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană
Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.

Didier DeschampsDidier Deschamps mulţumit de jocul Franţei în meciul cu Nigeria
Selecţionerul Didier Deschamps a comentat victoria Franţei cu scorul de 2-0 în optimile de finală ale Campionatului Mondial, contra Nigeriei

Paul PogbaFranţa – Nigeria 2-0. Pogba decisiv pentru francezi
Golul marcat de Paul Pogba şi un autogol al lui Joseph Yobo au adus victoria Franţei în meciul cu Nigeria din optimile Campionatului Mondial

Yohan CabayeYohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”
Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014

Lionel Messi a reuşit o dublă în meciul Nigeria - Argentina 2-3Nigeria – Argentina 2-3. Împreună spre optimi
Nigeria - Argentina a fost meciul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 în care echipa lui Messi a jucat mai aproape de aşteptări.

Christian Noboa (Ecuador), Paul Pogba (Franţa)Ecuador – Franţa 0-0. Franţa încheie pe primul loc în grupă şi ajută Elveţia
Franţa merge în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, în timp ce Ecuador este eliminată după ultimul meci din grupa E