Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Tabarez: „Italia este favorită, dar Uruguay va da totul”

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a discutat despre meciul decisiv cu Italia în cadrul unei conferinţe de presă


Articol scris de Răzvan Mitacu
24 iunie 2014

Oscar Tabarez

Oscar Tabarez

„Noi avem neapărată nevoie de victorie, din acest motiv Italia este favorită, dar noi ştim ceea ce trebuie să facem şi cum să reacţionăm. Vom da totul” – a declarat selecţionerul reprezentativei statului Uruguay la conferinţa de presă care a prefaţat meciul dintre Italia şi Uruguay, decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipe care va obţine calificarea din grupa D a Campionatului Mondial 2014 – „Nimeni care a câştigat atât de mult precum Italia nu poate să fie acuzat de lipsă de patriotism.” – continuă Oscar Tabarez, întrebat despre afirmaţia selecţionerului italian Cesare Prandelli, care a discutat despre un „sentiment patriotic” al Uruguayului superior celui italian.

Antrenorul în vârstă de 67 de ani a recunoscut apoi că se va baza încă o dată pe atacantul celor de la Liverpool, Luis Suarez, în tentativa de a obţine victoria decisivă, deşi jucătorul nu se află în cea mai bună formă din punct de vedere fizic: „Nu este încă la 100% din capacitatea sa” – confirmă Tabarez, la conferinţa de presă susţinută în Natal- „Dar prezenţa lui va fi extrem de importantă pentru echipă şi va reprezenta o problema pentru adversari. Ne bazăm foarte mult pe ceea ce poate să facă Luis în ultimii 20 de metri, nu a pierdut nimic din calităţile sale după operaţia la genunchi.”

Dacă Suarez a fost deja confirmat ca titular contra Italiei, Tabarez a refuzat să anunţe alte eventuale modificări faţă de formaţia care a intrat pe teren cu Anglia: „Dacă cineva prezintă echipa de start înainte de meci este doar o favoare. Eu nu văd rostul acestui lucru. În ceea ce priveşte echipa care a evoluat cu Anglia, nu pot decât să le mulţumesc pentru modul extraordinar în care s-au prezentat.” – concluzionează selecţionerul reprezentativei statului Uruguay.


Articol scris de Răzvan Mitacu
24 iunie 2014

Echipe
» Italia


Jucători

Articole pe aceeaşi temă
James Rodriguez, ColumbiaColumbia – Uruguay 2-0. James Rodriguez scrie istorie pentru ţara sa
Puştiul minune al columbienilor James Rodriguez a marcat ambele goluri ale naţionalei sale în partida cu Uruguay şi a devenit golgeterul Campionatului Mondial

Suarez a fost pedepsit exemplarLuis Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri şi 4 luni
Atacantul uruguayan nu va putea juca în următoarele 9 meciuri oficiale iar timp de 4 luni nu va putea participa la vreo activitate legată de fotbal.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezMuşcătura lui Luis Suarez a avut o cotă de 175 la 1 la casele de pariuri
Peste 100 de persoane din Scandinavia au pariat online că Luis Suarez va muşca un adversar în Brazilia. Au avut dreptate.

Selecţionerul Prandelli şi preşedintele Abete la conferinţa de presăDemisii la vârf în fotbalul italian după eliminarea de la Campionatul Mondial
Eşecul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut ca urmări demisiile selecţionerului Prandelli şi preşedintelui federaţiei, Giancarlo Abete.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezLuis Suarez muşcă din nou, FIFA s-a sesizat din oficiu
Atacantul uruguayan şi-a reconfirmat renumele în duelul cu Chiellini, din partida Uruguay - Italia de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Italia - Uruguay 0-1Italia – Uruguay 0-1. Diego Godin aduce calificarea pentru sudamericani
Un gol marcat de Diego Godin cu zece minute înainte de final a adus calificarea pentru Uruguay în optimile Campionatului Mondial din Brazilia