Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Tabarez: „Anglia a întâmpinat dificultăţi în atac”

Oscar Tabarez a analizat meciul câştigat de Uruguay cu scorul de 2-1 împotriva Angliei, în grupa D a Campionatului Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2014

Oscar Tabarez

Oscar Tabarez

Selecţionerul reprezentativei Uruguayului, Oscar Tabarez, consideră că Angliei i-a lipsit o forţă ofensivă importantă de-a lungul meciului pierdut cu echipa sudamericană, scor 2-1, în grupa D a Campionatului Mondial.

Două goluri marcate de atacantul celor de la Liverpool, Luis Suarez, au făcut ca speranţele de calificare ale englezilor să devină foarte mici, formaţia antrenată de Roy Hodgson depinzând acum în totalitate de ultimele două meciuri din grupa ale Italiei, care trebuie să învingă mai întăi Costa Rica pentru ca Anglia să păstreze şanse teoretice.

Tabarez consideră că oricare dintre cele două echipe ar fi putut să îşi adjudece victoria la meciul disputat în Sao Paulo, după ce a lăudat evoluţia atacantului Edinson Cavani: „Cavani a făcut o treabă extraordinară astăzi. A contribuit decisiv la blocarea lui Steven Gerrard” – afirmă tehnicianul uruguayan la finalul confruntării de pe Arena Corinthians – „În experienţa mea din fotbal, chiar şi atunci când planifici şi organizezi lucrurile, tot poţi să pierzi. Anglia nu are puncte slabe, dar astăzi au întâmpinat dificultăţi în a se apropia de careul nostru. Dacă ar fi fost un film, oamenii nu şi-ar fi putut dori un deznodământ mai frumos, cel puţin în Uruguay.”

Campioana Americii de Sud se prezintă la partida de marţi cu Italia conştientă de faptul că în ciuda succesului cu trupa lui Roy Hodgson, soarta calificării nu este nici pe departe decisă, iar Tabarez recunoaşte că se poate întâmpla orice: „Pentru noi este foarte important să arătăm că avem atitudine în această grupă. La un astfel de nivel, diferenţa dintre victorie şi înfrângere este infimă, totul se decide în urma detaliilor minore”. – precizează selecţionerul echipei naţionale a Uruguayului.


Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2014

Echipe
» Anglia


Jucători

Articole pe aceeaşi temă
James Rodriguez, ColumbiaColumbia – Uruguay 2-0. James Rodriguez scrie istorie pentru ţara sa
Puştiul minune al columbienilor James Rodriguez a marcat ambele goluri ale naţionalei sale în partida cu Uruguay şi a devenit golgeterul Campionatului Mondial

Suarez a fost pedepsit exemplarLuis Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri şi 4 luni
Atacantul uruguayan nu va putea juca în următoarele 9 meciuri oficiale iar timp de 4 luni nu va putea participa la vreo activitate legată de fotbal.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezMuşcătura lui Luis Suarez a avut o cotă de 175 la 1 la casele de pariuri
Peste 100 de persoane din Scandinavia au pariat online că Luis Suarez va muşca un adversar în Brazilia. Au avut dreptate.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezLuis Suarez muşcă din nou, FIFA s-a sesizat din oficiu
Atacantul uruguayan şi-a reconfirmat renumele în duelul cu Chiellini, din partida Uruguay - Italia de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Italia - Uruguay 0-1Italia – Uruguay 0-1. Diego Godin aduce calificarea pentru sudamericani
Un gol marcat de Diego Godin cu zece minute înainte de final a adus calificarea pentru Uruguay în optimile Campionatului Mondial din Brazilia

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă