Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Spania şi alte cinci naţionale calificate la Mondial participă la un turneu amical în Statele Unite

Oficialii Major League Soccer au confirmat organizarea unui turneu premergător Campionatului Mondial de Fotbal 2014 în perioada 27 mai - 10 iunie.


Articol scris de David Petre
5 februarie 2014

Road to Brazil

Road to Brazil

Oficialii Major League Soccer au confirmat în cursul zilei de luni organizarea unui turneu premergător Campionatului Mondial de Fotbal 2014, la care vor participa cel puţin şase dintre formaţiile calificate pentru Brazilia, printre care campioana mondială en-titre Spania.

Coasta de Fildeş şi Grecia (componente ale grupei C), Honduras (grupa E), Bosnia şi Nigeria (grupa F) au confirmat prezenţa în Statele Unite la competiţia care se va desfăşura în perioada 27 mai – 10 iunie şi care se va încheia cu doar două zile înainte de meciul de deschidere al Campionatului Mondial, Brazilia – Croaţia. Lista echipelor participante este completată de Bolivia şi El Salvador, dar organizatorii lasă să se înţeleagă că este posibil ca numărul echipelor participante să crească, motiv pentru care încă nu au fost prezentate detalii privind formatul turneului sau calendarul jocurilor.

Alte echipe naţionale calificate la Campionatul Mondial, printre care Anglia şi Mexic, au perfectat deja jocuri de pregătire în lunile mai şi iunie în Statele Unite.

Presa internaţională vede turneul organizat de MLS ca o lovitură de marketing ce ar avea ca scop mutarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022 în Statele Unite în cazul în care Qatarul nu va oferi prompt soluţii la criticile apărute în ultimele luni.


Articol scris de David Petre
5 februarie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Didier DeschampsDidier Deschamps mulţumit de jocul Franţei în meciul cu Nigeria
Selecţionerul Didier Deschamps a comentat victoria Franţei cu scorul de 2-0 în optimile de finală ale Campionatului Mondial, contra Nigeriei

Paul PogbaFranţa – Nigeria 2-0. Pogba decisiv pentru francezi
Golul marcat de Paul Pogba şi un autogol al lui Joseph Yobo au adus victoria Franţei în meciul cu Nigeria din optimile Campionatului Mondial

Yohan CabayeYohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”
Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014

Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Lionel Messi a reuşit o dublă în meciul Nigeria - Argentina 2-3Nigeria – Argentina 2-3. Împreună spre optimi
Nigeria - Argentina a fost meciul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 în care echipa lui Messi a jucat mai aproape de aşteptări.

Jose Chilavert si Iker CasillasScrisoarea impresionantă adresată de Jose Luis Chilavert lui Iker Casillas
Contestat dur în Spania şi în afara ei, căpitanul lui Real Madrid şi al naţionalei spaniole este apărat public de cel mai mare portar paraguayan din istorie