Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Sabella: „Messi, la fel de important pentru Argentina precum Maradona în 1986”

Alejandro Sabella se bazează pe forma lui Messi în meciul de marţi cu Elveţia, dar trebuie să găsească un înlocuitor pentru accidentatul Sergio Aguero.


Articol scris de Dumitru Iliescu
1 iulie 2014

Leo Messi, Argentina

Leo Messi, Argentina

Forma lui Lionel Messi la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 îl plasează pe aceeaşi treaptă cu Diego Maradona în ceea ce priveşte importanţa pentru naţionala Argentinei, a declarat luni selecţionerul formaţiei Albiceleste, Alejandro Sabella. Messi a marcat în fiecare joc disputat în Brazilia şi golurile sale au fost decisive pentru calificarea Argentinei cu victorii pe linie în faza optimilor de finală, fapt care îi aminteşte tehnicianului de performanţele fostului mare jucător al lui Napoli la Mondialul din 1986.

„Maradona a fost un jucător determinant pentru Argentina în 1986, la fel cum Messi este acum pentru noi. Sincer, nu sunt deloc surprins de performanţele sale. Colegii de echipă şi toţi argentinienii aşteptau ca el să facă o Cupă Mondială de excepţie, iar până acum s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor”.

Argentina întâlneşte Elveţia în prima rundă eliminatorie şi porneşte ca favorită certă pentru un loc în sferturile de finală, însă Sabella îşi avertizează echipa că nu mai este loc de erori.

„În faza grupelor îţi permiţi un pas greşit, dar de acum totul se plăteşte”, a declarat tehnicianul, dezvăluind că ar putea să se bazeze în jocul contra europenilor pe Ezequiel Lavezzi, cel care i-a locul accidentatului Sergio Aguero în ultimul joc din grupe.

„Lavezzi nu a fost titular până acum în Brazilia, dar a susţinut echipa prin atitudinea sa pozitivă. Îmi oferă un avantaj tactic fiindcă poate juca aripă stânga sau dreapta, atacant sau mijlocaş, ceea ce înseamnă că sistemul nostru de joc se poate schimba din 433 în 442”.

Lavezzi a fost implicat într-un incident cu selecţionerul Sabella, pe care l-a stropit cu apă în timpul meciului cu Nigeria printr-un gest ce a părut să denote iritare, însă tehnicianul nu pune preţ pe astfel de lucruri: „Trebuie să ţinem cont că fiecare jucător este înainte de toate om, cu trăiri şi moduri de exprimare diferite. Eu iau gestul său ca dovadă de determinare. Jucători precum Lavezzi spun întotdeauna lucruri mobilizatoare şi sunt foarte importanţi pentru unitatea grupului şi pentru o bună atmosferă în cadrul lotului. Este un jucător foarte important pentru noi şi mă bazez pe toate calităţile sale”, a concluzionat tehnicianul Argentinei.


Articol scris de Dumitru Iliescu
1 iulie 2014

Echipe

Jucători

Articole pe aceeaşi temă
Nicola RizzoliNicola Rizzoli va arbitra finala Germania – Argentina
Italianul Nicola Rizzoli a fost desemnat să conducă la centru meciul dintre Germania şi Argentina, contând pentru finala Campionatului Mondial

Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Argentina a câştigat finala Campionatului Mondial 1978 în faţa Olandei, scor 3-1Olanda – Argentina, episodul 5 la Campionatul Mondial de Fotbal
Argentina a câştigat o singură dată în faţa Olandei, dar a făcut-o în momentul oportun: finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1978.

Gonzalo HiguainHiguain încântat după primul gol pentru Argentina la Campionatul Mondial
Argentinianul Gonzalo Higuain a marcat primul său gol de la Campionatul Mondial din Brazilia în victoria cu Belgia din sferturile de finală

Gonzalo Higuain a marcat unicul gol al meciului Argentina - Belgia 1-0Argentina – Belgia 1-0. Al treilea magnific iese la rampă
Golul din minutul 8 al lui Gonzalo Higuain a fost suficient pentru ca Argentina să se impună în faţa Belgiei în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Eden HazardHazard: „Putem învinge Argentina dacă îl blocăm pe Messi”
Eden Hazard îl indică pe Lionel Messi ca principalul pericol pentru Belgia în meciul cu Argentina din sferturile de finala ale Campionatului Mondial