Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Recorduri şi curiozităţi după Brazilia – Germania 1-7

Rezultatul neaşteptat al meciului Brazilia - Germania din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a stabilit o serie de noi recorduri ale competiţiei.


Articol scris de David Petre
9 iulie 2014

Toni Kroos a reuşit cea mai rapidă dublă din istoria Campionatului Mondial de Fotbal

Toni Kroos a reuşit cea mai rapidă dublă din istoria Campionatului Mondial de Fotbal

Rezultatul neaşteptat al meciului BraziliaGermania din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a stabilit o serie de noi recorduri ale competiţiei.

 • Cea mai mare diferenţă de goluri înregistrată într-un meci din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal. Precedentele performanţe erau trei scoruri de 6-1: ArgentinaSUA şi Uruguay – Iugoslavia în 1930, respectiv RFG – Austria în 1954.
 • Cea mai severă înfrângere din istoria naţionalei Braziliei. Selecţionata Selecao mai pierduse o dată cu scorul de 6-0 la Copa America din 1920, în faţa Uruguayului.
 • A fost pentru prima oară când Brazilia a primit şapte goluri într-un meci de la Campionatul Mondial de Fotbal. Totuşi, sud-americanii au la activ şi un meci în care au încasat opt goluri, dar acela a fost un amical, disputat în compania Iugoslaviei în 1934 (scor 4-8).
 • De la ediţia din 1938 un meci din faza eliminatorie a Campionatului Mondial de Fotbal nu mai fusese decis la o diferenţă de cel puţin 6 goluri. Performanţa din 1938 aparţine Suediei, 8-0 cu Cuba în sferturile de finală.
 • Brazilia nu mai pierduse un meci oficial pe teren propriu din anul 1975 (1-3 cu Peru la Copa America).
 • A fost prima semifinală de Campionat Mondial pierdută de Brazilia de la ediţia 1938. În toate celelalte ediţii când a ajuns în semifinale, Brazilia s-a calificat în ultimul act.
 • Miroslav Klose a devenit golgeterul absolut al Campionatului Mondial de Fotbal, reuşind să marcheze pentru a 16-a oară la turneele finale în 23 de meciuri disputate. Internaţionalul german a mai stabilit un record, fiind primul fotbalist care participă în carieră la patru semifinale de Campionat Mondial. Interesant este că germanul Klose a depăşit în Brazilia recordul deţinut anterior de brazilianul Ronaldo. Acesta devenise cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale în Germania (2006) când depăşise, la rândul său, recordul deţinut de germanul Gerd Muller.
 • Klose a egalat recordul celor mai multe meciuri câştigate la Campionatul Mondial (16), deţinut de brazilianul Cafu.
 • Germania a ajuns la un total de 223 de goluri marcate la Campionatul Mondial, cele mai mult înscrise de o echipă în istoria competiţiei. Înaintea meciului de la Belo Horizonte, Brazilia era deţinătoarea recordului, având 4 goluri în plus faţă de nemţi. Totodată Germania deţine recordul de meciuri jucate (105) şi recordul de finale (8).
 • Germania a marcat în semifinala contra Braziliei la fel de multe goluri ca în precedentele şase semifinale pe care le disputase.
 • Brazilia a egalat recordul celor mai multe goluri primite într-un meci de o echipă gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal. Elveţia fusese prima, la ediţia din 1954, în meciul pierdut cu 5-7 în faţa Austriei.
 • Golul marcat de Thomas Muller a fost cel cu numărul 2000 din istoria echipei naţionale a Germaniei. Internaţionalul german are la actuala ediţie 5 goluri marcate şi devine al treilea jucător din ţara sa care marchează cel puţin 5 goluri la turneul final mondial după Cubillas şi Klose).
 • Thomas Muller a contribuit direct la 9 goluri ale echipei sale la actuala ediţie a Campionatului Mondial, marcând de 5 ori şi oferind 4 pase decisive. Ultimul care reuşise o performanţă asemănătoare a fost Maradona în 1986 (5+5).
 • Toni Kroos a reuşit cea mai rapidă dublă din istoria Campionatului Mondial, având nevoie de doar 69 de secunde pentru a puncta de două ori.
 • Brazilia nu primise niciodată două duble în meciurile de la Campionatul Mondial. Kroos şi Schurrle sunt primii care reuşesc această performanţă.
 • Germania este prima echipă care marchează patru goluri în şase minute la Campionatul Mondial de Fotbal.
 • Pentru naţionala Germaniei, 5-0 a fost cea mai mare diferenţă de goluri înregistrată la pauză într-un meci de la Campionatul Mondial. Precedentul record era 4-0 contra Arabiei Saudite la Mondialul din 2002, într-un meci în care europenii s-au impus la final cu 8-0.

Articol scris de David Petre
9 iulie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Robin van PersieBrazilia – Olanda 0-3. Olandezii se impun în duelul pentru locul al treilea
Golurile lui van Persie, Blind şi Wijnaldum au adus victoria pentru Olanda în meciul din finala mică a Campionatului Mondial, cu Brazilia

Nicola RizzoliNicola Rizzoli va arbitra finala Germania – Argentina
Italianul Nicola Rizzoli a fost desemnat să conducă la centru meciul dintre Germania şi Argentina, contând pentru finala Campionatului Mondial

Louis van GaalVan Gaal împotriva disputării meciului pentru locul al treilea
Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, nu este de acord cu disputarea meciului pentru locul al treilea la un turneu final de Campionat Mondial

Luiz Felipe ScolariScolari indecis asupra viitorului său la naţionala Braziliei
Selecţionerul Luiz Felipe Scolari a discutat despre înfrângerea Braziliei cu Germania şi viitorul său pe banca tehnică a naţionalei

David LuizDavid Luiz: „Ne cerem scuze în faţa tuturor brazilienilor”
Fundaşul David Luiz şi portarul Julio Cesar au comentat eşecul suferit de Brazilia în semifinala Campionatului Mondial, cu Germania

Toni Kroos a reuşit cea mai rapidă dublă din istoria Campionatului Mondial de Fotbal Recorduri şi curiozităţi după Brazilia – Germania 1-7
Rezultatul neaşteptat al meciului Brazilia - Germania din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a stabilit o serie de noi recorduri ale competiţiei.