Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Uruguayului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Uruguayului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Uruguay 2014 - Godin poate fi din nou decisiv

Uruguay 2014 - Godin poate fi din nou decisiv

Selecţioner

Oscar Tabarez a antrenat numeroase echipe în America de Sud şi Italia, pe unele dintre ele chiar de mai multe ori. El se găseşte pentru a doua oară la cârma naţionalei Uruguayului, după ce la Campionatul Mondial Italia 1990 a ajuns până în optimile competiţiei. De numele lui Tabarez se leagă performanţele echipei de tineret a Uruguayului, câştigarea Copa America şi clasarea pe locul patru la Campionatul Mondial.

Formulă tactică

Excelentă pe contraatac, naţionala Uruguayului foloseşte o aşezare 4-4-2 foarte dinamică. Atunci când La Celeste măreşte ritmul de joc Cristian Rodriguez urcă în spatele atacanţilor iar Walter Gargano coboară în faţa apărării, aşezarea devenind un 4-4-2- diamant. Luis Suarez se bucură de multă libertate de mişcare, lucru care îl avantajează.

Atuuri

Uruguay e o ameninţare la fazele fixe, în special la loviturile libere, o treime din golurile sud-americanilor rezultând din astfel de acţiuni. Din punct de vedere defensiv flancurile s-au dovedit solide şi nu multe centrări pe sus au ajuns în careul uruguayan.

Slăbiciuni

Cu mai bine de o treime din goluri primite din apropierea propriei porţi Uruguay trebuie să se apare mult mai bine în careu. Concentrarea e o altă problemă, atât în momentele în care se află în avantaj cât şi în cele în care sud-americanii sunt conduşi, ei pierzând multe puncte în preliminarii după ce s-au aflat la conducere.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
James Rodriguez, ColumbiaColumbia – Uruguay 2-0. James Rodriguez scrie istorie pentru ţara sa
Puştiul minune al columbienilor James Rodriguez a marcat ambele goluri ale naţionalei sale în partida cu Uruguay şi a devenit golgeterul Campionatului Mondial

Suarez a fost pedepsit exemplarLuis Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri şi 4 luni
Atacantul uruguayan nu va putea juca în următoarele 9 meciuri oficiale iar timp de 4 luni nu va putea participa la vreo activitate legată de fotbal.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezMuşcătura lui Luis Suarez a avut o cotă de 175 la 1 la casele de pariuri
Peste 100 de persoane din Scandinavia au pariat online că Luis Suarez va muşca un adversar în Brazilia. Au avut dreptate.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezLuis Suarez muşcă din nou, FIFA s-a sesizat din oficiu
Atacantul uruguayan şi-a reconfirmat renumele în duelul cu Chiellini, din partida Uruguay - Italia de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Italia - Uruguay 0-1Italia – Uruguay 0-1. Diego Godin aduce calificarea pentru sudamericani
Un gol marcat de Diego Godin cu zece minute înainte de final a adus calificarea pentru Uruguay în optimile Campionatului Mondial din Brazilia

Oscar TabarezTabarez: „Italia este favorită, dar Uruguay va da totul”
Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a discutat despre meciul decisiv cu Italia în cadrul unei conferinţe de presă