Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei SUA la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei SUA la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

SUA 2014 - Dempsey în echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

SUA 2014 - Dempsey în echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Selecţioner

Antrenor ce a câştigat medalia de bronz cu Germania la Campionatul Mondial 2006, Jurgen Klinsmann are acum ocazia de a o înfrunta din postura de selecţioner al naţionalei SUA. Numit în 2011 pentru a-l înlocui pe Bod Bradley, germanul a avut un început mai greu, dar pe parcurs a reuşit rezultate notabile cu selecţionata americană. O serie de 12 victorii consecutive în 2013 i-a adus lui Klinsmann un contract până la finalul Campionatului Mondial 2016 din Rusia şi titlul de Director tehnic al federaţiei americane.

Formulă tactică

Klinsmann foloseşte aşezarea 4-2-3-1, Michael Bradley şi Jermaine Jones fiind mijlocaşii la închidere. Clint Dempsey susţine atacantul din poziţie centrală, Davis şi Donovan jucând pe flancuri, dar apar destule momente în care ei îşi schimbă poziţiile în teren.

Atuuri

Americanii au înregistrat în ultimele 12 luni cea mai consistentă creştere în clasamentul FIFA, urcând 13 poziţii. Lideri în grupa de calificare, americanii au al doilea cel mai bun procentaj de goluri marcate din careul mic advers dintre toate selecţionatele calificate.

Slăbiciuni

Evoluţia în preliminarii a fost departe de perfecţiune, SUA având probleme cu începuturile de meci şi cu păstrarea avantajului pe tabelă. Apărarea la fazele fixe a fost slabă, doar alte două calificate înregistrând un procentaj mai ridicat de goluri primite astfel. Râmâne de văzut dacă adversarele mai puternice de la turneul final vor scoate şi mai mult în evidenţă aceste slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Tim HowardJurgen Klinsmann a apreciat evoluţia lui Tim Howard din meciul cu Belgia
Selecţionerul Jurgen Klinsmann a lăudat intervenţiile decisive ale portarului Tim Howard în meciul din optimi dintre SUA şi Belgia

Romelu Lukaku, BelgiaBelgia – SUA 2-1 (după prelungiri). Lukaku duce Belgia în sferturile Cupei Mondiale
Intrat în prelungirile meciului cu SUA, atacantul belgian Romelu Lukaku a fost decisiv pentru naţionala sa, care atinge faza sferturilor de finală la Cupa Mondială

Muller urmează să înscrie unicul gol al partideiSUA – Germania 0-1. Integritate germană
Meciul SUA - Germania din grupa G a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a înlăturat orice suspiciune cu privire la o eventuală înţelegere.

SUA şi Germania se pot califica împreună în cazul unei remizeCalculele Grupei Morţii de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014
FIFA ar putea recurge la ultimul criteriu de departajare, tragerea la sorţi, pentru a alege între Germania şi Ghana echipa calificată în optimile de finală.

Jurgen Klinsmann, selecţionerul Statelor UniteKlinsmann neagă posibilitatea unui blat între Germania şi Statele Unite
Un egal între Germania şi Statele Unite ar califica ambele echipe în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal 2014, însă selecţionerul americanilor nu crede în aranjamente.

Cristiano Ronaldo în SUA - Portugalia 2-2SUA – Portugalia 2-2. Lusitanii aproape de dezastru
Cristiano Ronaldo şi naţionala Portugaliei au nevoie de o minune pentru a se califica în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia după remiza cu SUA