Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Nigeriei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Nigeriei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Nigeria 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Nigeria 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Selecţioner

Primul post important ocupat de Stephen Keshi a fost la naţionala statului Togo între anii 2004 şi 2006, fiind concediat cu câteva luni înainte de participarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2006. În 2011 a fost numit selecţioner al Nigeriei, cu care a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2013. Este adeseori criticat pentru faptul că preferă să folosească jucători tineri în dauna celor cu nume.

Formulă tactică

Keshi are variante pentru a încerca mai multe aşezări, dar cel mai utilizat modul a fost 4-3-3. Jocul lor la mijlocul terenului şi viteza contraatacurilor vor pune probleme adversarelor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Atuuri

Nigeria a  marcat în fiecare meci din preliminarii, fructificând cu succes loviturile libere şi fiind echipa cu cel mai mare procentaj al golurilor marcate de la distanţă. Nigerienii au şi cel mai mare procentaj al golurilor înscrise în ultimul sfert de oră al meciului, aproape două treimi din total fiind realizate astfel. Selecţionata africană e una din cele mai bune în a recupera puncte după ce au fost conduse, cu un procentaj de 56%.

Slăbiciuni

Jumătate din puţinele goluri încasate de Nigeria au venit după şuturi de la distanţă, ceea ce la turneul final se poate dovedi o mare slăbiciune. Media de goluri marcate e una dintre cele mai scăzute, doar alte cinci selecţionate având o medie mai mică decât cea de 1,38 a Nigeriei.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Didier DeschampsDidier Deschamps mulţumit de jocul Franţei în meciul cu Nigeria
Selecţionerul Didier Deschamps a comentat victoria Franţei cu scorul de 2-0 în optimile de finală ale Campionatului Mondial, contra Nigeriei

Paul PogbaFranţa – Nigeria 2-0. Pogba decisiv pentru francezi
Golul marcat de Paul Pogba şi un autogol al lui Joseph Yobo au adus victoria Franţei în meciul cu Nigeria din optimile Campionatului Mondial

Yohan CabayeYohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”
Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014

Lionel Messi a reuşit o dublă în meciul Nigeria - Argentina 2-3Nigeria – Argentina 2-3. Împreună spre optimi
Nigeria - Argentina a fost meciul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 în care echipa lui Messi a jucat mai aproape de aşteptări.

Nigeria a câştigat meciul cu Bosnia prin golul lui OdemwingieNigeria – Bosnia 1-0. Spectacolul naivităţii
Bosnia părăseşte Campionatul Mondial de Fotbal 2014 după ce a pierdut în faţa Nigeriei, la capătul unui meci în care a avut un gol anulat eronat.

Daniele de Rossi, autorul celor mai multe pase corecte în prima fază a grupelor CM 2014Italienii, regii paselor în prima fază a grupelor la Campionatul Mondial 2014
Daniele de Rossi şi Andrea Pirlo sunt singurii jucători care au completat mai mult de 100 de pase în prima fază a grupelor Mondialului din Brazilia.