Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Mexicului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Mexicului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
10 iunie 2014

Mexic 2014 - El Tri speră să facă uitat parcursul din preliminarii

Mexic 2014 - El Tri speră să facă uitat parcursul din preliminarii

Selecţioner

Miguel Herrera este al patrulea selecţioner pe care l-a avut naţionala Mexicului în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Câştigător al ligii în 2013 ca antrenor al echipei Club America, el este obişnuit cu presiunea. După un început cu stângul, înfrângerea împotriva naţionalei Costa Rica, mexicanii conduşi de Herrera au reuşit treptat să îşi regăsească ritmul ca şi echipă.

Formulă tactică

Preferinţa lui Herrera pentru o linie defensivă formată din 3 fundaşi centrali aşează Mexicul într-un 3-5-2 sau 3-2-3-2 modificat. Această versiune permite un joc deschis şi, după barajul împotriva Noii Zeelande, pare să fi readus bucuria golului în tabăra mexicană.

Atuuri

Finalurile de meci au fost specialitatea mexicanilor în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014, mai mult de o treime din golurile lor fiind înscrise în ultimele 15 minute de joc, doar alte trei calificate având un procemtaj mai bun. Mexic a fost una din cele mai periculoase echipe atunci când a beneficiat de cornere şi s-a apărat foarte bine la şuturile de la distanţă, primind doar un gol astfel.

Slăbiciuni

Mexic nu a reuşit să înscrie într-o treime din meciurile din preliminarii şi nu a revenit niciodată după ce a fost condus pe tabelă, iar asta nu poate fi încurajator în ceea ce priveşte turneul final. Un alt motiv de îngrijorare e faptul că, exceptând două reuşite, Mexicul a primit toate golurile în ultima jumătate de oră a meciului, demonstrând o capacitate redusă de concentrare a defensivei.


Articol scris de Marius Adomnicăi
10 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Miguel Herrera, supărat pe arbitriMexicul acuză arbitrajul, Robben îşi cere scuze pentru simulări
Faza care a dus la penalty-ul ce a decis meciul Olanda - Mexic a fost văzută diferit de cele două tabere. Robben spune că a fost fault, dar admite că îi place să plonje în careul.

Golul lui Huntelaar din penalty a calificat Olanda în sferturile Campionatului Mondial 2014 după 2-1 cu MexicOlanda – Mexic 2-1. Portocală cu mecanism întârziat
Meciul Olanda - Mexic din optimile Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a fost cu siguranţă unul din cele mai dramatice ale turneului final.

Javier Chicharito Hernandez celebrând al treilea gol al MexiculuiCroaţia – Mexic 1-3. Aztecii se califică în optimi
Croaţia - Mexic din grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a fost unul din cele mai frumoase meciuri ale acestui turneu final.

Luka Modric, CroatiaLuka Modric este optimist înainte de meciul decisiv cu Mexic: „Avem tot ce ne trebuie pentru a câştiga”
Decarul croaţilor Luka Modric consideră ca naţionala sa poate invinge reprezentativa mexicană şi se poate califica astfel in optimile de finală ale Cupei Mondiale

Guillermo OchoaRavanelli îl laudă pe Ochoa: „Este pregătit de Serie A”
Italianul Fabrizio Ravanelli nu s-a arătat surprins de evoluţia foarte bună a lui Guillermo Ochoa în meciul dintre Brazilia şi Mexic

Guillermo OchoaBrazilia – Mexic 0-0. Ochoa aduce un punct pentru mexicani
Brazilia şi Mexic au încheiat la egalitate, scor 0-0, într-un meci contând pentru grupa A de la Campionatul Mondial 2014