Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Japoniei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Japoniei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Japonia 2014 - samuraii albaştri spre o nouă aventură

Japonia 2014 - samuraii albaştri spre o nouă aventură

Selecţioner

Alberto Zaccheroni este cel de-al şaselea selecţioner străin al naţionalei nipone. De la numirea sa, în 2010, italianul s-a bucurat de succes, reuşind performanţa de a nu fi învins în primele sale 16 meciuri. După câştigarea Cupei Asiei în 2011 a primit titlul onorific de „Fiu al Japoniei”, fiind primul antrenor italian care câştiga un titlu cu o selecţionată străină.

Formulă tactică

Chiar dacă aşezarea favorită a lui Zaccheroni este 3-4-3, el a considerat că japonezilor li se potriveşte mai bine 4-2-3-1. Având mai degrabă opţiuni de calitate în atac, Japonia va încerca să pună presiune în ofensivă pentru a compensa pentru slăbiciunile defensive. Cu jucători precum Shinji Kagawa sau Keisuke Honda niponii pot pune în dificultate adversarii de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Atuuri

Japonia a înscris 30% din golurile sale cu lovituri de cap, în urma unor acţiuni pe flancuri. Japonezii se află printre selecţionatele care au folosit cel mai bine acest stil de acţiuni.

Slăbiciuni

Ofensiva niponă nu a fost foarte productivă, în doar 36% din meciuri Japonia reuşind să înscrie mai mult de un gol, doar alte patru calificate având un procentaj mai slab. Finalurile de partidă s-au dovedit dificile, mai ales dacă au avut nevoie să înscrie. Defensiva a fost vulnerabilă pe flancuri, Japonia având mari probleme în a ţine mingea departe de careul mic propriu.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Alberto ZaccheroniAlberto Zaccheroni a demisionat de la naţionala Japoniei
Alberto Zaccheroni renunţă la funcţia de selecţioner al naţionalei Japoniei după eliminarea din faza grupelor la Campionatul Mondial

James Rodriguez a fost omul decisiv al ColumbieiJaponia – Columbia 1-4. Spectacol oferit de către James Rodriguez
Meciul Japonia - Columbia, din grupa C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, a fost departe de a le da emoţii sud-americanilor.

Giorgios Samaras în duel cu Yoshito OkuboJaponia – Grecia 0-0. Un nou meci greu digerabil
Japonia - Grecia, din grupa C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, a fost o nouă pledoarie negativă la adresa fotbalului.

Golul lui Gervinho a adus Coastei de Fildeş 3 puncte în meciul cu JaponiaCoasta de Fildeş – Japonia 2-1. Elefanţii, mai puternici decât samuraii
Intrarea lui Didier Drogba a fost providenţială pentru Coasta de Fildeş, care a întors în repriza secundă scorul împotriva Japoniei în meciul din Grupa C a Mondialului brazilian

Maya Yoshida, JaponiaMaya Yoshida: „Sper să depăşim performanţa de acum patru ani”
Fundaşul naţionalei Japoniei povesteşte despre dorinţa de a participa la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 şi despre rezultatele la care se aşteaptă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa CAnaliza Grupei C la Cupa Mondială 2014
Columbia, Coasta de Fildeş, Japonia şi Grecia se vor lupta pentru calificare în Grupa C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014