Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Iranului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Iranului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Iran 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Iran 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Selecţioner

Prin calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 cu naţionala Iranului Carlos Queiroz a ajuns la performanţa de a duce la turneele finale 3 selecţionate diferite, celelalte două fiind Africa de Sud în 2002 şi Portugalia în 2010. Cu cea din urmă Queiroz s-a calificat în optimi, dar a fost învins de Spania, care avea să câştige titlul mondial. Pe cartea de vizită a antrenorului portughez se regăsesc şi Manchester United, unde a fost secundul lui Sir Alex Ferguson pentru 5 sezoane, şi Real Madrid, Queiroz rezistând ca antrenor principal al spaniolilor pentru un singur sezon.

Formulă tactică

Iranul foloseşte aşezarea 4-2-3-1 şi joacă mult pe flancuri, ceea ce se poate dovedi incomod pentru adversari care sunt mai solizi pe zona centrală. Atunci când se apără, iranienii trec la un 4-5-1.

Atuuri

Iranienii sunt naţionala cu cel mai mare procentaj al golurilor venite din faze fixe, 40% din totalul golurilor fiind realizate astfel. Iran se numără şi printre cele patru calificate ce nu au primit gol din afara careului.

Slăbiciuni

Dacă iranienii ştiu să fructifice fazele fixe asta nu înseamnă că ştiu să se şi apere la acestea, primind nu mai puţin de 57% din goluri după cornere sau lovituri libere. Acelaşi procentaj se înregistrează şi în cazul golurilor primite din apropierea propriei porţi, fiind cea mai slabă echipă din acest punct de vedere.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Edin Dzeko imbratisat de coechiperi dupa primul gol contra IranuluiBosnia – Iran 3-1. Victoria de adio a lui Safet Susic
Bosnia a obţinut prima sa victorie la un Campionat Mondial după ce a reuşit să învingă în ultimul meci al Grupei F reprezentativa Iranului (scor 3-1)

Safet Susic, BosniaPresa bosniacă anunţă că selecţionerul Safet Susic va demisiona după meciul cu Iran
Safet Susic va renunţa la cârma reprezentativei Bosniei după ultimul meci din Grupa F de la Cupa Mondială din Brazilia 2014 anunţă cotidianul Dnevni Avaz

Leo Messi ArgentinaArgentina – Iran 1-0. Messi şi perşii
Lionel Messi a adus o victorie muncită pentru Argentina în faţa unei surpinzătoare echipe iraniene în meciul din Grupa F a Campionatului Mondial 2014

Carlos Queiroz, IranCarlos Queiroz părăseşte banca Iranului dupa Cupa Mondială
Selecţionerul de origine mozambicană al Iranului, Carlos Queiroz a anunţat că va părăsi banca tehnică a iranienilor la finalul Cupei Mondiale din Brazilia

Reza  Ghoochannejhad în duel cu  John Obi MikelIran – Nigeria 0-0. Remiză albă în al doilea meci din grupa F
Iran şi Nigeria sunt primele echipe care încheie la egalitate fără gol marcat la Campionatul Mondial 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa FAnaliza Grupei F la Cupa Mondială 2014
Argentina este marea favorită a Grupe F a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Bosnia, Iranul şi Nigeria par a lupta pentru locul 2.