Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Hondurasului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Hondurasului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Honduras 2014 - fără vedete, fără nimic de pierdut

Honduras 2014 - fără vedete, fără nimic de pierdut

Selecţioner

Luis Fernando Suarez conduce naţionala Hondurasului din anul 2011, reuşind calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 după o serie de rezultate surprinzătoare, între acestea evidenţiindu-se victoria asupra Mexicului din deplasare. Suarez nu este la prima experienţă la un turneu final, el conducând la Campionatul Mondial 2006 naţionala Ecuadorului, reuşind atunci cea mai bună performanţă din istorie pentru această selecţionată, accederea în optimi.

Formulă tactică

Luis Suarez este un antrenor conservator, preferând un clasic 4-4-2 care suferă rareori schimbări. Singura modificare care a apărut a fost în cazul meciurilor din deplasare, când a folosit un atacant retras, aşezarea semânând mai degrabă cu un 4-5-1. Chiar dacă nu are vedete, Ecuador are un lot omogen şi supus multor teste.

Atuuri

Hondurienii au avut tendinţa de a forţa pe finalul partidelor, având o mare proporţie a golurilor înscrise în ultimul sfert de oră. Honduras a fructificat cu eficienţă cornerele, aflându-se în primele şapte calificate din acest punct de vedere. Din punct de vedere defensiv au fost puternici pe flancul stâng, doar alte cinci echipe primind mai puţine goluri pornind de acolo.

Slăbiciuni

Atacul hondurienilor a fost cel mai slab din preliminarii, neexistând altă selecţionată care să nu reuşească să marcheze în mai mult de 44% din partidele disputate. Nici în defensivă lucrurile nu au stat mai bine, în 38% din meciuri Honduras primind cel puţin două goluri.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Drmic şi Shaqiri s-au distrat cu apărarea Hondurasului în meciul câştigat de Elveţia cu 3-0Honduras – Elveţia 0-3. De trei ori „ura” pentru Shaqiri
Xherdan Shaqiri a reuşit un hat-trick prin care Elveţia a învins Hondurasul în meciul de închidere al Grupei E a Campionatului Mondial 2014. Europenii merg mai departe.

Enner Valencia înscriind primul gol pentru EcuadorHonduras – Ecuador 1-2. Totul pentru calificare
Meciul Honduras - Ecuador, din grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, era important pentru că ambele încă păstrau şanse de calificare.

Francezii au aşteptat degeaba intonarea imnului înaintea meciului cu HondurasMeciul Franţa – Honduras s-a disputat fără intonarea imnurilor de stat
FIFA se scuză pentru defectarea sistemului audio pe Estadio Beira Rio din Porto Alegre ce a împiedicat intonarea imnurilor de stat ale Franţei şi Hondurasului

Karim Benzema, FranţaFranţa – Honduras 3-0. Victorie facilă pentru jucătorii lui Deschamps
Franţa s-a impus categoric în primul meci de la Campionatul Mondial 2014, scor 3-0 cu Honduras, în grupa E a turneului final din Brazilia

Franţa Franţa pregătită de debutul la Campionatul Mondial 2014
Echipa naţională a Franţei dispută primul meci de la Campionatul Mondial cu Honduras, într-o grupă din care mai fac parte Elveţia şi Ecuador

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa EAnaliza Grupei E la Cupa Mondială 2014
Franţa şi Elveţia par favorite la calificarea din Grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din care mai fac parte Ecuador şi Honduras.