Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Ghanei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Ghanei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Ghana 2014 - Gyan în echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Ghana 2014 - Gyan în echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Selecţioner

James Kwesi Appiah a preluat naţionala Ghanei în aprilie 2012, până atunci ocupând, pentru o perioadă de 5 ani, poziţia de antrenor secund. Prin calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Appiah devine primul antrenor african care a dus Ghana la un turneu final mondial. Singura sa experienţă anterioară în antrenorat a fost la conducerea naţionalei U23 a Ghanei, câştigând cu aceasta turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Africii 2011.

Formulă tactică

Ghana foloseşte aşezarea 4-2-3-1, Asamoah Gyan fiind cel pe care se pune accentul în ofensivă. Appiah are mai multe opţiuni pentru mijlocaşii ofensivi, fiecare cu diferite caracteristici care ridică anumite probleme adversarilor. Michael Essien e poziţionat în faţa defensivei, ajutându-şi echipa să pornească atacurile.

Atuuri

Ghana s-a dovedit în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014 o adevărată forţă ofensivă. Media de 3,13 goluri marcate pe meci îi aşează pe a treia poziţie între naţionalele calificate. Ghanezii au reuşit să genereze acţiuni periculoase foarte variate, înscriind atât de la distanţă cât şi din apropierea porţii adverse. Ghana ocupă locul 4 între naţionalele calificate în ceea ce priveşte golurile din lovituri de cap.

Slăbiciuni

Lucrurile nu au stat bine pentru Ghana atunci când a fost pusă sub presiune. Ghanezii nu au reuşit să revină în vreun meci în care au fost conduşi, fiind învinşi în fiecare dintre acestea. Apărarea lor e una dintre cele mai slabe pe flancuri, jumătate din golurile primite pornind de acolo. Asta a contribuit şi la un număr foarte mic de meciuri în care Ghana nu a primit gol.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Cristiano Ronaldo dezamagit de ratarea calificarii Portugalia – Ghana 2-1. Cristiano Ronaldo şi colegii săi părăsesc Cupa Mondială din Brazilia
În ciuda victoriei obţinute în faţa Ghanei (scor 2-1) în ultimul meci din grupă, Portugalia părăseşte turneul final din Brazilia încă din faza grupelor

Boateng şi Muntari în meciul împotriva GermanieiPrince Boateng şi Muntari, excluşi din lotul Ghanei
Pentru cei doi jucători ghanezi Campionatul Mondial de Fotbal s-a încheiat, actele de indisciplină ducând la excluderea lor.

SUA şi Germania se pot califica împreună în cazul unei remizeCalculele Grupei Morţii de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014
FIFA ar putea recurge la ultimul criteriu de departajare, tragerea la sorţi, pentru a alege între Germania şi Ghana echipa calificată în optimile de finală.

Miroslav KloseGermania – Ghana 2-2. Africanii încurcă echipa lui Joachim Loew
Germania şi Ghana au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci din grupa G a Campionatului Mondial 2014

Daniele de Rossi, autorul celor mai multe pase corecte în prima fază a grupelor CM 2014Italienii, regii paselor în prima fază a grupelor la Campionatul Mondial 2014
Daniele de Rossi şi Andrea Pirlo sunt singurii jucători care au completat mai mult de 100 de pase în prima fază a grupelor Mondialului din Brazilia.

Kwesi Appiah, selecţionerul GhaneiAppiah, după SUA – Ghana 2-1: „Am plătit scump pentru fiecare greşeală”
Selecţionerul Ghanei, Kwesi Appiah, a comentat înfrângerea cu SUA, la primul meci disputat la Campionatul Mondial 2014