Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Franţei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Franţei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
9 iunie 2014

Franţa 2014 - absenţa lui Ribery, provocarea destinului

Franţa 2014 - absenţa lui Ribery, provocarea destinului

Selecţioner

După demisia lui Laurent Blanc la finalul Campionatului European 2012, Franţa a fost preluată de către Didier Deschamps. Finalist al Ligii Campionilor în sezonul 2003-2004, când era pe banca celor de la Monaco, acesta venea după 3 ani fructuoşi la Marseille, unde obţinuse nu mai puţin de 6 trofee. Participarea cu Franţa la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 este pentru Deschamps prima experienţă la nivel de echipe naţionale din postura de antrenor.

Formulă tactică

Deschamps preferă un sistem 4-2-3-1 ce încorporează creativitate, viteză, joc pe flancuri şi siguranţă defensivă. Ţinând cont de calitatea unor jucători precum Ribery, ce va absenta de la turneul final, Benzema sau Pogba e greu de înţeles de ce Franţa s-a chinuit atât de mult în ultimii ani.

Atuuri

Chiar dacă a avut nevoie de baraj pentru a obţine calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Franţa rămâne o forţă. Francezii se numără printre cele patru selecţionate ce nu au pierdut puncte odată ce au luat conducerea pe tabelă. Aproape un sfert din golurile lor au fost înscrise din afara careului, doar alte două naţionale calificate având un procentaj mai bun la astfel de faze. Apărarea Franţei s-a dovedit bine organizată în propriul careu, albaştrii fiind pe locul cinci în ceea ce priveşte golurile primite din careul mic.

Slăbiciuni

Atacul Franţei a dat dovadă de inconstanţă: dacă în jumătate din meciuri au înscris peste trei goluri, în aproape o treime nu au reuşit să înscrie niciunul. Începuturile de meci s-au dovedit greoaie, puţine goluri venind devreme. De asemenea, Franţa are un număr mic de goluri marcate din apropierea porţii adverse sau în urma loviturilor de cap, putând astfel întâmpina probleme în faţa unor defensive mai consistente.


Articol scris de Marius Adomnicăi
9 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Lorris, neputincios la golul marcat de HummelsFranţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană
Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.

Didier DeschampsDidier Deschamps mulţumit de jocul Franţei în meciul cu Nigeria
Selecţionerul Didier Deschamps a comentat victoria Franţei cu scorul de 2-0 în optimile de finală ale Campionatului Mondial, contra Nigeriei

Paul PogbaFranţa – Nigeria 2-0. Pogba decisiv pentru francezi
Golul marcat de Paul Pogba şi un autogol al lui Joseph Yobo au adus victoria Franţei în meciul cu Nigeria din optimile Campionatului Mondial

James Rodriguez, Columbia2014, Mondialul numerelor 10
Mai mult decât oricând, purtătorii numerelor 10 s-au dovedit decisivi în meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Yohan CabayeYohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”
Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014

Christian Noboa (Ecuador), Paul Pogba (Franţa)Ecuador – Franţa 0-0. Franţa încheie pe primul loc în grupă şi ajută Elveţia
Franţa merge în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, în timp ce Ecuador este eliminată după ultimul meci din grupa E