Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Ecuadorului la Campionatului Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Ecuadorului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Ecuador 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru turneul final

Ecuador 2014 - prezentarea echipamentului oficial pentru turneul final

Selecţioner

Ecuador a reuşit calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 sub conducerea lui Reinaldo Rueda. Performanţele acestuia sunt legate de echipele de tineret ale ţării sale natale, Columbia, reuşind cu selecţionata U20 clasarea pe locul 3 la Campionatul Mondial 2003. Rueda a participat şi la Campionatul Mondial de Fotbal 2010, după ce a calificat Hondurasul la un turneu final pentru a doua oară în istoria sa,  după Campionatul Mondial din 1982.

Formulă tactică

Reinaldo Rueda foloseşte un sistem 4-1-4-1, încercând să utilizeze la maximum atuurile echipei sale. Ecuador se bazează excesiv pe cele două vedete din flancuri, Antonio Valencia şi Jefferson Montero. Chiar dacă jocul lor este plăcut de urmărit, de cele mai multe ori este foarte previzibil.

Atuuri

Cu 45% din goluri venite în urma loviturilor de cap, cel mai mare procentaj dintre toate selecţionatele de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, ofensiva Ecuadorului va fi o provocare pentru adversare.

Slăbiciuni

În afara bunului joc aerian Ecuadorul are puţine de oferit. Ecuadorienii au marcat mai mult de un gol pe meci în doar un sfert din meciurile din preliminarii, având, sub acest aspect, cel mai mic procentaj dintre toate selecţionatele calificate.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Christian Noboa (Ecuador), Paul Pogba (Franţa)Ecuador – Franţa 0-0. Franţa încheie pe primul loc în grupă şi ajută Elveţia
Franţa merge în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, în timp ce Ecuador este eliminată după ultimul meci din grupa E

Enner Valencia înscriind primul gol pentru EcuadorHonduras – Ecuador 1-2. Totul pentru calificare
Meciul Honduras - Ecuador, din grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, era important pentru că ambele încă păstrau şanse de calificare.

Ottmar Hitzfeld, ElveţiaHitzfeld: „Un final de vis la primul meci de la Campionatul Mondial”
Selecţionerul Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, a comentat succesul obţinut în extremis de echipa sa la meciul de debut cu Ecuador

Haris Seferovic înscrie golul decisiv al meciului Elveţia - EcuadorElveţia – Ecuador 2-1. Perseverenţa elveţiană aduce roade târzii
Meciul de deschidere al grupei E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a oferit puţine ca spectacol, dar a compensat prin dramatismul finalului.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa EAnaliza Grupei E la Cupa Mondială 2014
Franţa şi Elveţia par favorite la calificarea din Grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din care mai fac parte Ecuador şi Honduras.

SpaniaSpania, naţionala cu cel mai valoros lot la Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Conform prestigioasei reviste Time, lotul naţionalei Spaniei valorează 670 milioane euro. Topul celor mai valoroase echipe este completat de Germania şi Brazilia.