Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Costa Ricăi la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Costa Ricăi la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Costa Rica 2014 - pregătiţi de carnaval

Costa Rica 2014 - pregătiţi de carnaval

Selecţioner

Costa Rica s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 sub conducerea columbianului Jorge Luis Pinto. Acesta a mai antrenat Costa Rica şi în 2004-2005, însă fără prea mare succes.  În preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2010 Pinto a fost selecţionerul Columbiei, înregistrând unul din cele mai bune începuturi de campanie din istoria naţionalei sud-americane, obţinând 10 puncte din 16 posibile. Continuarea nu a fost însă pe măsură şi Columbia a ratat prezenţa la turneul final. 

Formulă tactică

Folosind o aşezare 4-4-2, Costa Rica nu este creditată cu multe şanse la turneul final. Uneori au un nivel de joc bun, alteori par să nu aibă capacitatea de a realiza ceva. Avantajul lor poate consta în nivelul fizic sensibil mai bun decât al adversarelor.

Atuuri

Costa Rica a început bine meciurile în preliminarii, o singură selecţionată având un procentaj mai mare de goluri marcate în prima parte a jocurilor. De asemenea au reuşit şi un număr consistent de goluri prin lovituri de cap. Din punct de vedere defensiv au făcut faţă cu bine şuturilor de la distanţă, doar alte cinci selecţionate primind mai puţine goluri în acest mod. Dintre toate naţionalele calificate Costa Rica a înregistrat, după o campanie de calificare reuşită, una din cele mai mari urcări în clasamentul FIFA.

Slăbiciuni

Atacul lor nu a fost tot timpul eficient, Costa Rica nereuşind să înscrie în aproximativ o treime din meciurile disputate. Din cele cinci ocazii în care au fost conduşi costaricanii au reuşit să revină doar în una, obţinând un singur punct. Mingile lungi i-au surprins uneori iar finalurile de partidă s-au dovedit dificile.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Tim KrulTim Krul: „Un vis devenit realitate”
Portarul Tim Krul a avut două intervenţii decisive la loviturile de departajare şi a adus calificarea Olandei în semifinalele Campionatului Mondial

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Jorge Luis Pinto, selecţioner Costa RicaSelecţionerul Costa Ricăi, influenţat de şcoala olandeză de fotbal
Pe vremea când era student, Jorge Luis Pinto obişnuia să asiste la antrenamentele conduse de Rinus Michels, cel care avea să aducă singurul titlu important pentru Olanda.

James Rodriguez, Columbia2014, Mondialul numerelor 10
Mai mult decât oricând, purtătorii numerelor 10 s-au dovedit decisivi în meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă