Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Coreei de Sud la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Coreei de Sud la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Coreea de Sud 2014 - echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Coreea de Sud 2014 - echipamentul oficial pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Selecţioner

Coreea de Sud va fi condusă la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 de către Hong Myung-bo, în condiţiile în care Choi Kang-hee, selecţionerul din preliminarii a solicitat un contract doar până la finalul acestora, considerând că la turneul final va fi nevoie de un selecţioner străin. Hong Myung-bo a început antrenoratul ca secund al olandezului Dick Advocaat la Campionatul Mondial de Fotbal 2006, iar ca selecţioner al naţionalei U23 sud-coreene a obţinut 2 medalii de bronz, una la Jocurile Asiatice 2010 şi una la Jocurile Olimpice de vară 2012.

Formulă tactică

Coreea de Sud foloseşte modulul 4-2-3-1, punând presiune şi contraatacând în viteză. Chiar dacă atacant este Park Chu-Young, principalul pericol pentru porţile adverse este reprezentat de Son Heung-Min. De altfel, ei îşi schimbă locurile de multe ori. Organizaţi bine ca şi echipă, sud-coreeni sunt totuşi vulnerabili în faţa unor adversari mai puternici.

Atuuri

Coreea de Sud, alături de viitoarea colegă de grupă Algeria, e una din naţionalele ce s-au bazat pe mingi lungi pentru a marca, unul din fiecare cinci goluri venind astfel. Coreenii sunt depăşiţi doar de Croaţia în ceea ce priveşte procentajul golurilor generate de pe flancul stâng, având acelaşi procentaj ca europenii mai devreme menţionaţi în ceea ce priveşte golurile marcate din apropierea porţii adverse.

Slăbiciuni

Coreea de Sud nu a avut un an prea bun, fiind penultima în clasamentul FIFA dintre naţionalele calificate. Procentajul de 64% din goluri primite în urma fazelor de flancuri e unul din cele mai mari. Nicio altă finalistă nu a primit mai multe goluri în primul sfert de oră al partidei şi doar Iranul a încasat mai multe goluri din faze fixe.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Jan VertonghenCoreea de Sud – Belgia 0-1. Belgienii câştigă grupa cu maximum de puncte
Belgia s-a impus cu 1-0 în faţa Coreei de Sud în ultimul meci din grupa H şi va întâlni SUA în optimile de finală ale Campionatului Mondial

Algeria a făcut spectacol cu Coreea de Sud şi a câştigat cu scorul de 4-2Coreea de Sud – Algeria 2-4. Africanii salvează spectacolul în Grupa H
Algeria a câştigat cu 4-2 meciul cu Coreea de Sud din Grupa H a Campionatului Mondial 2014. Africanii au avut 3-0 la pauză, după o repriză în care coreenii nu au tras la poartă.

Park Joo-Ho, Coreea de SudSud-coreenii se tem de Algeria: „Au jucători foarte rapizi şi tehnici”
Fundaşul sud-coreean Joo-Ho Park consideră ca naţionala Algeriei are suficientă calitate pentru a pune probleme mari în Grupa H de la Cupa Mondială

Daniele de Rossi, autorul celor mai multe pase corecte în prima fază a grupelor CM 2014Italienii, regii paselor în prima fază a grupelor la Campionatul Mondial 2014
Daniele de Rossi şi Andrea Pirlo sunt singurii jucători care au completat mai mult de 100 de pase în prima fază a grupelor Mondialului din Brazilia.

Fabio Capello, Aleksandr KerzhakovCapello: „Reacţie importantă după golul primit”
Selecţionerul Fabio Capello a comentat evoluţia Rusiei în meciul încheiat la egalitate contra Coreei de Sud, scor 1-1

Igor Akinfeev greşeşte inexplicabil şi Coreea de Sud deschide scorulRusia – Coreea de Sud 1-1. Sub semnul echilibrului
Meciul Rusia - Coreea de Sud din grupa H a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a fost un tablou al îndârjirii şi al echităţii.