Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Camerunului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Camerunului la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
10 iunie 2014

Camerun 2014 - Etoo, pe urmele lui Roger Milla

Camerun 2014 - Etoo, pe urmele lui Roger Milla

Selecţioner

Camerun a fost condus în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014 de 3 selecţioneri. Primul a fost francezul Denis Lavagne, demis din cauza rezultatelor slabe din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. I-a urmat, ca interimar, Jean Paul Akono, cel care obţinuse aurul olimpic în 2000. Selecţionerul Camerunului pentru turneul final din Brazilia va fi germanul Volker Finke. Acesta a semnat cu federaţia africană în mai 2013, după o pauză de 2 ani în antrenorat.

Formulă tactică

Finke şi-a construit în anii 90 reputaţia de antrenor care pune accentul pe calităţile echipei mai degrabă decât pe calităţile individuale. În scurtul timp în care s-a aflat la conducerea naţionalei Camerunului a folosit aşezarea 4-3-3, Alex Song fiind punctul nodal al mijlocului iar Eto’o atacantul central.

Atuuri

Camerun e una din cele patru selecţionate ce nu au pierdut puncte după ce au înscris primele. De asemenea, camerunezii au depăşit 29 de selecţionate în ceea ce priveşte procentajul golurilor înscrise de la distanţă, 22% din golurile lor rezultând din şuturi din afara careului.  Fără gol primit în mai mult de jumătate din meciuri, Camerun se află în compania a doar opt selecţionate ce au reuşit aceeaşi performanţă.

Slăbiciuni

În anumite momente atacul Camerunului s-a dovedit ineficient, aproape o treime din jocuri lor încheindu-se fără gol. Din punct de vedere defensiv cele mai mari probleme au venit în urma fazelor fixe, jumătate din golurile primite fiind în urma cornerelor.


Articol scris de Marius Adomnicăi
10 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Alex Song, eliminat în meciul Camerun - Croaţia 0-4Naţionala Camerunului, acuzată de blat la Campionatul Mondial 2014
Şapte jucători ai Camerunului sunt bănuiţi că au trucat cele trei meciuri jucate de africani la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Neymar a reuşit o dublă în meciul cu CamerunCamerun – Brazilia 1-4. Brazilia trăieşte din clişee: învinge, dar nu convinge!
Brazilia a învins cu 4-1 Camerunul şi a câştigat Grupa A de la Campionatul Mondial de Fotbal. Echipa ţării gazdă va întâlni Chile în optimile de finală.

Alex SongAlex Song suspendat 3 meciuri după eliminarea din partida Camerun – Croaţia
Mijlocaşul camerunez Alex Song nu va putea evolua în următoarele trei partide ale naţionalei după eliminarea din meciul Camerun - Croaţia 0-4

Ivica Olic in Camerun-CroatiaCamerun – Croaţia 0-4. Leii africani îmblânziţi de croaţii lui Niko Kovac
Naţionala Croaţiei a invins clar reprezentativa Camerunului si păstrează şanse reale la calificarea in optimi din cadrul Grupei A de la Cupa Mondială

Oribe Peralta a marcat singurul gol al partidei Mexic-Camerun 1-0Mexic – Camerun 1-0. Victorie mare pentru mexicani
Oribe Peralta a marcat singurul gol al partidei Mexic - Camerun (1-0) in al doilea meci din cadrul Grupei A de la Campionatul Mondial 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa AAnaliza Grupei A la Cupa Mondială 2014
Brazilia este marea favorită a Grupei A la CM 2014. Croaţia şi Mexic par a se lupta pentru locul doi, în timp ce Camerunul porneşte din postura de outsider.