Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Bosniei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Bosniei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014

Bosnia 2014 - Dzeko, vedeta bosniacilor

Bosnia 2014 - Dzeko, vedeta bosniacilor

Selecţioner

Selecţioner al Bosniei din anul 2009, Safet Susic a fost unul din cei mai buni jucători europeni ai generaţiei sale. Votat de către cititorii France Football ca cel mai bun stranier care a jucat vreodată în Ligue 1, Susic nu s-a bucurat de acelaşi succes şi în cariera de antrenor, cel puţin până la preluarea naţionalei Bosniei. Ca selecţioner a reuşit însă o premieră pentru ţara sa, calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Formulă tactică

Bosnia foloseşte modului 4-4-2 diamant, Miralem Pjanic şi Senad Lulic fiind mijlocaşii care alternează incursiunile ofensive  pentru a-l susţine pe Zvjezdan Misimovic, poziţionat în spatele atacanţilor.

Atuuri

Statisticile Bosniei din preliminarii au fost surprinzătoare pentru multă lume. În mai mult de jumătate din meciurile disputate Bosnia a marcat cel puţin trei goluri, neîncasând niciodată mai mult de un gol. A reuşit, de asemenea, să păstreze avantajul de fiecare dată când a condus pe tabelă, dar şi să recupereze puncte atunci când a fost condusă, fiind întrecută în acest aspect doar de alte două selecţionate calificate.

Slăbiciuni

Atacul Bosniei a dus o lipsă acută de diversitate, 77% din goluri fiind înscrise de cei mai buni trei marcatori bosniaci. Asta lasă să se înţeleagă că orice accidentare a unuia dintre ei va fi puternic resimţită. Un alt element negativ e că golurile marcate de Bosnia au rezultat foarte rar din faze fixe sau şuturi de la distanţă.


Articol scris de Marius Adomnicăi
12 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Edin Dzeko imbratisat de coechiperi dupa primul gol contra IranuluiBosnia – Iran 3-1. Victoria de adio a lui Safet Susic
Bosnia a obţinut prima sa victorie la un Campionat Mondial după ce a reuşit să învingă în ultimul meci al Grupei F reprezentativa Iranului (scor 3-1)

Safet Susic, BosniaPresa bosniacă anunţă că selecţionerul Safet Susic va demisiona după meciul cu Iran
Safet Susic va renunţa la cârma reprezentativei Bosniei după ultimul meci din Grupa F de la Cupa Mondială din Brazilia 2014 anunţă cotidianul Dnevni Avaz

Nigeria a câştigat meciul cu Bosnia prin golul lui OdemwingieNigeria – Bosnia 1-0. Spectacolul naivităţii
Bosnia părăseşte Campionatul Mondial de Fotbal 2014 după ce a pierdut în faţa Nigeriei, la capătul unui meci în care a avut un gol anulat eronat.

Alejandro Sabella si Lionel MessiLeo Messi, nemulţumit de sistemul de joc folosit de Sabella contra Bosniei
Starul argentinian s-a declarat nemulţumit de sistemul 5-3-2 cu care selecţionerul Alejandro Sabella a început partida de debut de la Cupa Mondială 2014

Lionel Messi sărbătorind al doilea gol al ArgentineiArgentina – Bosnia 2-1. Campionatul Mondial de Fotbal are un nou record
Debutul grupei F a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a însemnat înregistrarea celui mai rapid autogol al mondialelor, după doar 144 de secunde.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa FAnaliza Grupei F la Cupa Mondială 2014
Argentina este marea favorită a Grupe F a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Bosnia, Iranul şi Nigeria par a lupta pentru locul 2.