Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Angliei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Angliei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
9 iunie 2014

Anglia 2014 - Leii sunt gata să cucerească Brazilia

Anglia 2014 - Leii sunt gata să cucerească Brazilia

Selecţioner

Roy Hodgson a fost numit la cârma selecţionatei Angliei pe 1 mai 2012, după demisia lui Fabio Capello, semnând un contract pe o perioadă de patru ani. Hodgson a condus Anglia la Campionatul European 2012, pierzând în sferturile de finală, la lovituri de departajare, în faţa Italiei. În mandatul lui Hodgson naţionala Albionului a reuşit cea mai bună clasare în clasamentul FIFA, urcând până pe locul al treilea.

Formulă tactică

În marea majoritate a meciurilor din preliminarii Anglia a experimentat cu un modul 4-3-3, dar în momentele dificile nu ar fi o surpriză ca Hodgson să revină la un clasic 4-4-2. Indiferent de varianta aleasă, construcţia jocului e de aşteptat să fie una cu un ritm nu foarte alert.

Atuuri

Două sunt elementele ce au evidenţiat Anglia în preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014. În primul rând capacitatea de a şuta de la distanţă: Anglia a marcat aproape unul din cinci goluri din afara careului,  doar alte cinci selecţionate având performanţe mai bune din acest punct de vedere. Alt aspect este productivitatea jocului pe flancuri, procentajul de reuşită de 48% al englezilor fiind depăşit de doar şapte selecţionate.

Slăbiciuni

Există însă şi două elemente negative importante. Surprinzător, naţionala Angliei are probleme la fazele fixe, atât ofensiv cât şi defensiv. Doar alte trei selecţionate au reuşit să fructifice într-o măsură mai mică fazele fixe de care au beneficiat, iar două din cele patru goluri primite de către elevii lui Hodgson au fost marcate în urma unor cornere. Un alt punct slab al englezilor a fost incapacitatea acestora de a păstra avantajul de pe tabelă, atât Polonia cât şi Muntenegru reuşind să obţină un rezultat de egalitate după ce la pauză englezii conduceau. Doar alte trei selecţionate calificate la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 au pierdut mai multe puncte decât englezii după ce au condus.


Articol scris de Marius Adomnicăi
9 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă

Wayne Rooney, Steven GerrardGerrard indecis asupra viitorului său la naţională
Căpitanul Angliei, Steven Gerrard, va decide în următoarea perioadă dacă va continua cariera sa la nivel internaţional

Gary LinekerGary Lineker analizează eliminarea Angliei de la Cupa Mondială: „Hodgson a greşit sistemul de joc”
Fostul mare international englez Gary Lineker vorbeste despre eliminarea Angliei de la Campionatul Mondial din Brazilia si il considera vinovat pe selectionerul Hodgson

Mario BalotelliThe Guardian împotriva lui Balotelli: „Mulţumim pentru nimic!”
Presa din Anglia a replicat ironiei lui Mario Balotelli după eşecul Italiei contra naţionalei statului Costa Rica, în grupa D a Campionatului Mondial

Oscar TabarezTabarez: „Anglia a întâmpinat dificultăţi în atac”
Oscar Tabarez a analizat meciul câştigat de Uruguay cu scorul de 2-1 împotriva Angliei, în grupa D a Campionatului Mondial 2014

Dubla lui Luis Suarez a răpus AngliaUruguay – Anglia 2-1. Golgeterul Premier League răpune Anglia
Luis Suarez a marcat de două ori în poarta lui Joe Hart şi Uruguay a învins Anglia cu 2-1 într-o grupă în care toate echipele păstrează şanse de calificare.