Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul Australiei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Profilul naţionalei Australiei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 - selecţioner, formulă tactică, atuuri, slăbiciuni.


Articol scris de Marius Adomnicăi
11 iunie 2014

Australia 2014 - Socceroos nu au presiunea vreunui obiectiv

Australia 2014 - Socceroos nu au presiunea vreunui obiectiv

Selecţioner

Numit în octombrie 2013 în postul de selecţioner al Australiei, Angelos Postecoglou este cel mai de succes antrenor australian la nivel de echipe de club, acumulând şase titluri naţionale.

Formulă tactică

Australia a început campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 cu un 4-4-2 clasic, folosind acest modul pentru cea mai mare parte a preliminariilor. Spre final, însă, Postecoglou a trecut la un 4-5-1 care s-a dovedit destul de productiv, Tim Cahill fiind cel care susţine singurul atacant.

Atuuri

Australienii au dominat în preliminarii jocul aerian, fiind a treia selecţionată din cele calificate ca procentaj al golurilor marcate după lovituri de cap, reuşind să nu primească vreun gol prin acest procedeu. Asta s-a datorat jocului bun pe flancuri, doar alte două selecţionate reuşind să înscrie mai multe goluri după faze pornite din lateralele terenului. Australia şi-a câştigat şi reputaţia de echipă ce încheie partidele în forţă, mai mult de jumătate din golurile lor fiind reuşite în ultimele 15 minute.

Slăbiciuni

După clasamentul FIFA, Australia ar fi cea mai slabă dintre naţionalele calificate, ocupând locul 59 după ce a căzut, în 2013, 26 de poziţii. Ocupantă a locului secund în grupa preliminară, naţionala Australiei a suferit de pe urma unei defensive firave, fiind echipa care a primit cele mai multe goluri pe contraatac.


Articol scris de Marius Adomnicăi
11 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
David Villa, SpaniaAustralia – Spania 0-3. La Roja, la revedere!
Spania părăseşte Campionatul Mondial din Brazilia 2014 după ce n-a reuşit să obţină decât o victorie în ultimul meci al Grupei B contra Australiei

Louis van GaalVan Gaal: „Nu am avut emoţii în privinţa victoriei cu Australia”
Selecţionerul Louis van Gaal a comentat succesul înregistrat de echipa naţională a Olandei în meciul din grupa B cu Australia

Cu un gol şi o pasă devisivă, Memphis Depay a fost omul decisiv pentru Olanda în meciul cu Australia, scor 3-2Australia – Olanda 2-3. Olanda suferă, dar merge mai departe
Olanda a învins o frumoasă echipă a Australiei cu 3-2 la capătul unui meci spectaculos în care rezerva Depay a dat o pasă decisivă şi a marcat golul victoriei.

Chile a învins Australia la debutul la CM 2014Chile – Australia 3-1. Chilienii câştigă în faţa Australiei şi speră la calificare
Alexis Sanchez, Jorge Valdivia şi Jean Beausejour aduc primul succes al chilienilor în Grupa B a Campionatului Mondial din Brazilia 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa BAnaliza Grupei B la Cupa Mondială 2014
Spania şi Olanda, finalistele Mondialului din 2010, luptă cu Chile şi Australia pentru calificarea din Grupa B a Campionatului Mondial de Fotbal 2014.

SpaniaSpania, naţionala cu cel mai valoros lot la Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Conform prestigioasei reviste Time, lotul naţionalei Spaniei valorează 670 milioane euro. Topul celor mai valoroase echipe este completat de Germania şi Brazilia.