Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Natal oraş gazdă la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Natal este capitala şi cel mai mare oraş al statului Rio Grande do Norte, situat în nord-estul Braziliei. Înfiiţat pe 25 decembrie 1599, în urma unei expediţii portugheze de recuperare a teritoriilor de sub controlul piraţilor francezi, Natal poartă numele sărbătorii creştine care îi marchează începuturile. Natal este cunoscut cu mândrie şi drept Cidade do Sol, „Oraşul Soarelui”, datorită climatului tropical care îi oferă aproape 300 de zile însorite pe an.

Oraşul s-a bucurat, până în secolul 20, de un ritm de creştere moderat, atunci când plajele şi dunele de nisip au fost înconjurate de o infrastructură turistică. Construirea, în anii 80, a bulevardului Via Costeira a fost un punct de căpătâi în dezvoltarea oraşului, devenit acum una din destinaţiile preferate ale străinilor ce vizitează Brazilia. Ei vin aici pentru plajele spectaculoase din zonă, Ponta Negra, Genipabu, Redinha, Pipa şi Pirangi fiind cele mai căutate. De asemenea, de-a lungul coastei au fost construite nu mai puţin de zece terenuri de golf.

Traficul turistic intens a făcut ca autorităţile din Natal să decidă construirea unui nou aeroport internaţional ce se va numi Sao Goncalo do Amarante, lucrările urmând a se demara la începutul anului 2014. Acesta este proiectat pentru a deveni cel mai mare aeroport al Americii de Sud şi pentru a putea opera în cele mai bune condiţii noul aparat de zbor Airbus A-380, cel mai mare avion de pasageri din lume aflat în producție de serie și primul avion de mare capacitate cu două punți complete pentru pasageri.

Un obiectiv turistic impresionant al oraşului Natal este reprezentat de cel mai mare copac acaju din lume, ce a intrat în 1994 în Cartea Recordurilor Guiness. Acesta acoperă o zonă de aproape un hectar, datorită modului în care copacul s-a dezvoltat. Ramurile sale s-au înălţat pentru ca, mai apoi să coboare pe sol şi astfel să formeze noi rădăcini, în acest moment fiind foarte dificil să se deosebească trunchiul iniţial de restul copacului. Ţinând cont de creşterea sa se estimează că ar avea o vârstă de peste o mie de ani, copacul producând peste 60.000 de fructe anual.

Poster Natal

Poster Natal

Verdele pădurilor, galbenul nisipurilor încinse şi albastrul mării cristaline - Dacă Brazilia este un simbol al bogăţiei planetei noastre, atunci Natal este cu siguranţă locul unde se integrează toate aspectele care fac această ţară extraordinară. Localizat în cel mai estic punct al Americii de Sud, Natal este un oraş al abundenţei unde oamenii sunt generoşi, mereu dornici de a oferi, a împărtăşi sau a găzdui.

Silueta unei persoane care îşi întinde mâinile în semn de acceptare, înconjurată de culorile steagului Braziliei, simbolizează ospitalitatea de care această ţara a dat dovadă în vederea organizării Campionatului Mondial din 2014 cât şi a oportunităţilor de creştere economică şi dezvoltare culturală care vin odată cu acest eveniment.

Meciuri în Natal

MeciDataOraFazaMeciScor
213.0619:00Grupa AMexicCamerun 1-0
1417.0601:00Grupa GGhanaSUA 1-2
2220.0601:00Grupa CJaponiaGrecia 0-0
3924.0619:00Grupa DItaliaUruguay 0-1