Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Fortaleza oraş gazdă la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Istoria oraşului Fortaleza începe în anul 1726, când aşezarea de lângă fortul Schoonenborch, construit de olandezi şi preluat de portughezi, devine sat. Odată cu separarea provinciei Ceara de provincia Pernambuco, în anul 1799, Fortaleza este aleasă capitală a noului stat. În secolul 19, bazându-se pe industria bumbacului, intră într-un proces de dezvoltare, consolidându-şi statutul de centru urban. Îmbunătăţirea căilor de navigaţie directe cu Europa au facilitat deschiderea, în anul 1812, a Vămii Fortaleza. În secolul 20 mai multe schimbări au făcut ca Fortaleza să devină centrul industrial al zonei, aceasta rezultând şi într-o creştere substanţială a populaţiei. Fortaleza e, după Recife, al doilea cel mai populat oraş din nord-estul Braziliei.

Un aspect istoric interesant în ceea ce priveşte Fortaleza şi statul Ceara e faptul că, în 1884, aici are loc emanciparea sclavilor africano-brazilieni, cu patru ani înainte ca sclavagismul să fie abolit în întreaga Brazilie.

În ultimele decenii, principala sursă de venit a oraşului provine din turism, în principal datorită investiţiilor în infrastructură. Fortaleza este una dintre destinaţiile importante ale turismului intern, a doua după Rio de Janeiro, cei 34 de kilometri de plaje oferind o mare diversitate.

Praia do Futuro (Plaja Viitorului) este faimoasă pentru nenumăratele barracas – mici restaurante deschise, amplasate direct pe nisip, ce servesc preparate specifice. Plaja Iracema este centrul vieţii de noapte, aici găsindu-se baruri şi discoteci. Pe bulevardul Beira Mar, ce se întinde de-a lungul coastei, se regăsesc mici târguri pentru meşteşugarii locali şi locaţii unde se poate exersa forro, un dans specific nord-estului Braziliei. Plajele nu oferă doar elemente moderne, Mucuripe fiind locul de unde pescarii se avântă în ocean în bărcile lor de lemn cioplite manual.

Alte atracţii ale oraşului sunt Centrul Artelor şi Culturii Dragao do Mar, cât şi cel mai mare parc de distracţii acvativ din Brazilia, Beach Park, întins pe o suprafaţă de 35.000 de kilometri pătraţi.

Poster Fortaleza

Poster Fortaleza

Soarele zilei şi frumuseţea ţărmului fac din Fortaleza un loc foarte special. Caracterizat de căldură sufletească şi respect pentru natură, capitala statului Ceara, situat în nord-estul Braziliei, este locaţia perfectă pentru un festival de grandoarea Campionatului Mondial.

Pasiunea acestui oraş pentru fotbal este reflectată de principalele trăsături ale posterului, precum Castelao Arena, o minge imensă situată pe cer, realizată din imagini ale punctelor de atracţie principale şi din popularul joc de fotbal pe plajă, practicat pe toată coasta Braziliei.

Texturile folosite reliefează un oraş modern dar care nu îşi uită traditile, caracteristici care fac din Fortaleza unul dintre cele mai vizitate popasuri ale ţării.

Bucuria de a găzdui Campionatul Mondial din 2014 este acompaniată de o explozie de euforie, cultură şi frumuseţe care se răspândeşte din tribunele stadionului Castelao Arena până pe străzile oraşului într-un amestec de colori vibrante ce se unduiesc asemeni valurilor oceanului, oferind acestui loc numele de "Tărâmul Luminii".

Meciuri în Fortaleza

MeciDataOraFazaMeciScor
714.0622:00Grupa DUruguayCosta Rica 1-3
1717.0622:00Grupa ABraziliaMexic 0-0
2921.0622:00Grupa GGermaniaGhana 2-2
3824.0623:00Grupa CGreciaCoasta de Fildeş 2-1
5129.0619:00OptimiOlandaMexic 2-1
5704.0723:00SferturiBraziliaColumbia 2-1