Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Naţionala Camerunului, acuzată de blat la Campionatul Mondial 2014

Şapte jucători ai Camerunului sunt bănuiţi că au trucat cele trei meciuri jucate de africani la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.


Articol scris de David Petre
1 iulie 2014

Alex Song, eliminat în meciul Camerun - Croaţia 0-4

Alex Song, eliminat în meciul Camerun - Croaţia 0-4

Federaţia Cameruneză de Fotbal a anunţat printr-un comunicat oficial că a deschis o anchetă privind posibila implicare a şapte jucători ai echipei naţionale în trucarea meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Toate cele trei meciuri jucate de Camerun sunt suspecte de blat, în principal meciul pierdut în faţa Croaţiei cu scorul de 4-0.

Acuzaţiile pornesc de la o „predicţie” făcută pentru publicaţia germană Der Spiegel de Wilson Raj Perumal, un singaporez reţinut de mai multe ori pentru fraudă şi trucare de meciuri. Acesta a anticipat rezultatul meciului CamerunCroaţia 0-4, dar şi faptul că echipa africană va avea un jucător eliminat în meciul respectiv. Alexandre Song a confirmat aşteptările şi a văzut roşu înainte de pauză pentru o lovitură cu cotul aplicată intenţionat în spatele lui Mario Mandzukic, iar scorul final al jocului a fost, într-adevăr, 4-0 pentru europeni.

Camerun este una dintre cele doar trei echipe care au terminat grupele Campionatului Mondial de Fotbal 2014 fără vreun punct. Africanii au pierdut cu 0-1 meciul cu Mexic, 0-4 cu Croaţia şi 1-4 cu Brazilia şi au încheiat competiţia cu cel mai slab golaveraj.


Articol scris de David Petre
1 iulie 2014

Echipe


Articole pe aceeaşi temă
Alex Song, eliminat în meciul Camerun - Croaţia 0-4Naţionala Camerunului, acuzată de blat la Campionatul Mondial 2014
Şapte jucători ai Camerunului sunt bănuiţi că au trucat cele trei meciuri jucate de africani la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Neymar a reuşit o dublă în meciul cu CamerunCamerun – Brazilia 1-4. Brazilia trăieşte din clişee: învinge, dar nu convinge!
Brazilia a învins cu 4-1 Camerunul şi a câştigat Grupa A de la Campionatul Mondial de Fotbal. Echipa ţării gazdă va întâlni Chile în optimile de finală.

Alex SongAlex Song suspendat 3 meciuri după eliminarea din partida Camerun – Croaţia
Mijlocaşul camerunez Alex Song nu va putea evolua în următoarele trei partide ale naţionalei după eliminarea din meciul Camerun - Croaţia 0-4

Ivica Olic in Camerun-CroatiaCamerun – Croaţia 0-4. Leii africani îmblânziţi de croaţii lui Niko Kovac
Naţionala Croaţiei a invins clar reprezentativa Camerunului si păstrează şanse reale la calificarea in optimi din cadrul Grupei A de la Cupa Mondială

Oribe Peralta a marcat singurul gol al partidei Mexic-Camerun 1-0Mexic – Camerun 1-0. Victorie mare pentru mexicani
Oribe Peralta a marcat singurul gol al partidei Mexic - Camerun (1-0) in al doilea meci din cadrul Grupei A de la Campionatul Mondial 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa AAnaliza Grupei A la Cupa Mondială 2014
Brazilia este marea favorită a Grupei A la CM 2014. Croaţia şi Mexic par a se lupta pentru locul doi, în timp ce Camerunul porneşte din postura de outsider.