Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Mexicul acuză arbitrajul, Robben îşi cere scuze pentru simulări

Faza care a dus la penalty-ul ce a decis meciul Olanda - Mexic a fost văzută diferit de cele două tabere. Robben spune că a fost fault, dar admite că îi place să plonje în careul.


Articol scris de David Petre
30 iunie 2014

Miguel Herrera, supărat pe arbitri

Miguel Herrera, supărat pe arbitri

Arjen Robben şi-a cerut scuze pentru solicitarea unui penalty în prima repriză a meciului OlandaMexic 2-1 după o simulare, însă spune că lovitura de la 11 metri primită în minutele de prelungire din care s-a marcat golul decisiv a fost corect acordată.

„Trebuie să recunosc şi în acelaşi timp să îmi cer scuze că în prima repriză m-am aruncat în careu şi nu ar fi trebuit să fac acest lucru. A fost un gest prostesc, dar uneori te aştepţi să fii lovit şi adversarul îşi retrage piciorul în ultima clipă. În schimb, la faza din finalul jocului am fost faultat şi penalty-ul a fost corect acordat”, a spus starul lui Bayern Munchen la finalul meciului.

Scuzele însă nu mai contează pentru căpitanul Mexicului, veteranul Rafa Marquez, care îl acuză pe Robben pentru modul în care încearcă să fure.

„La final nu a fost penalty. A fost un moment în care am atins pământul, dar pe el nu l-am atins. Îl cunoaştem cu toţii pe Robben, din zece faulturi pe care le primeşte cinci sunt plonjoanele sale”, a declarat căpitanul mexican, care îşi ia adio într-un mod amar de la Cupa Mondială după ce a participat la patru ediţii.

Mai vehement a fost selecţionerul Miguel Herrera, care şi-a văzut echipa eliminată după o serie de greşeli de arbitraj împotriva sa.

„Factorul determinant a fost omul cu fluierul”, a declarat el la finalul jocului cu Olanda, făcând referire la potughezul Pedro Proenca. „Am primit primul gol pe greşeala noastră, am fi avut timp să reconsiderăm aspectul jocului în pauza dintre minutul 90 şi prelungiri, însă nu am mai avut timp fiindcă centralul a inventat un penalty care ne-a scos de la Cupa Mondială. Cel puţin ar trebui să se facă o analiză, iar personajul în cauză ar trebui să plece acasă ca şi noi. Din patru meciuri jucate în Brazilia, trei au avut parte de un arbitraj dezastruos. Nici nu înţeleg de ce am fost arbitraţi de cineva din aceeaşi confederaţie cu adversarul. De ce nu un african, un asiatic sau un sud-american? Toate deciziile controversate au fost împotriva Mexicului”.

Echipa mexicană poate fi considerată una din surprizele turneului final din Brazilia, iar forma arătată în cele patru meciuri ar fi recomandat-o pentru un parcurs şi mai lung, însă selecţionerul Miguel Herrera admite că mexicanilor le lipseşte experienţa.

„Poate că nu avem ştiinţa Argentinei, Uruguayului sau a altor echipe care ştiu să câştige. Mai erau patru minute şi timpul de prelungiri şi trebuia să ştim să ducem mingea la colţul terenului, să o trimitem în out, să facem ceea ce alte echipe fac în situaţii similare. Poate că altul ar fi fost rezultatul final”.


Articol scris de David Petre
30 iunie 2014

Echipe
» Mexic

» Olanda


Articole pe aceeaşi temă
Robin van PersieBrazilia – Olanda 0-3. Olandezii se impun în duelul pentru locul al treilea
Golurile lui van Persie, Blind şi Wijnaldum au adus victoria pentru Olanda în meciul din finala mică a Campionatului Mondial, cu Brazilia

Louis van GaalVan Gaal împotriva disputării meciului pentru locul al treilea
Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, nu este de acord cu disputarea meciului pentru locul al treilea la un turneu final de Campionat Mondial

Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Argentina a câştigat finala Campionatului Mondial 1978 în faţa Olandei, scor 3-1Olanda – Argentina, episodul 5 la Campionatul Mondial de Fotbal
Argentina a câştigat o singură dată în faţa Olandei, dar a făcut-o în momentul oportun: finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1978.

Tim KrulTim Krul: „Un vis devenit realitate”
Portarul Tim Krul a avut două intervenţii decisive la loviturile de departajare şi a adus calificarea Olandei în semifinalele Campionatului Mondial

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.