Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Meciul Franţa – Honduras s-a disputat fără intonarea imnurilor de stat

FIFA se scuză pentru defectarea sistemului audio pe Estadio Beira Rio din Porto Alegre ce a împiedicat intonarea imnurilor de stat ale Franţei şi Hondurasului


Articol scris de David Petre
16 iunie 2014

Francezii au aşteptat degeaba intonarea imnului înaintea meciului cu Honduras

Francezii au aşteptat degeaba intonarea imnului înaintea meciului cu Honduras

Spre surprinderea tuturor, jucători din teren, spectatori din tribune sau telespectatori, meciul de la Campionatul Mondial 2014 dintre Franţa şi Honduras a început fără intonarea imnurilor de stat ale celor combatante. Explicaţia celor de la FIFA s-a lăsat aşteptată, dar în cele din urmă a sosit :”FIFA şi Comitetul Local de Organizare îşi cer scuze pentru defectarea sistemului audio, care nu a permis intonarea celor două imnuri. Evaluăm cauzele care au provocat această problemă şi încercăm să o corectăm”, sună comunicatul oficial al forului internaţional.

Explicaţia însă nu i-a liniştit pe jucători, primii care s-au plâns de nemaivăzutul eveniment petrecut pe Estadio Beira Rio din Porto Alegre „Noi [fotbaliştii] suntem cei afectaţi şi e păcat. Imnul naţional este ceva foarte important. Jucăm la Cupa Mondială şi suntem mândri să ne reprezentăm ţara”, a declarat portarul Franţei, Hugo Lloris.

Fundaşul francez Mamadou Sakho a fost şi mai tranşant: „E mare păcat că lucruri de acest fel se întâmplă. Probabil că dacă era Brazilia pe teren s-ar fi găsit o soluţie pentru ca imnurile să fie intonate înainte de meci. Noi suntem foarte mândri să cântăm imnul, să ne reprezentăm ţara. Mulţumim publicului care a cântat în tribună, gestul lor ne-a atins”.

Nici celălalt meci al grupei nu a fost lipsit de incidente. Cei care au urmărit la televizor jocul dintre Elveţia şi Ecuador au putut observa numărul mare de scaune goale la fluierul de start. Motivul? Procedurile de securitate la intrarea în arenă au durat atât de mult încât bună parte dintre cei care aveau bilete au pierdut debutul jocului.

Cu o zi înainte, la jocul dintre Coasta de Fildeş şi Japonia, spectatorii africani au afişat un arsenal impresionant de tobe şi trompete asemănătoare vuvuzelelor, deşi regulamentul de desfăşurare a actualei ediţii a Cupei Mondiale interzice pătrunderea pe stadion cu astfel de instrumente.


Articol scris de David Petre
16 iunie 2014

EchipeArticole pe aceeaşi temă
Lorris, neputincios la golul marcat de HummelsFranţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană
Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.

Didier DeschampsDidier Deschamps mulţumit de jocul Franţei în meciul cu Nigeria
Selecţionerul Didier Deschamps a comentat victoria Franţei cu scorul de 2-0 în optimile de finală ale Campionatului Mondial, contra Nigeriei

Paul PogbaFranţa – Nigeria 2-0. Pogba decisiv pentru francezi
Golul marcat de Paul Pogba şi un autogol al lui Joseph Yobo au adus victoria Franţei în meciul cu Nigeria din optimile Campionatului Mondial

Yohan CabayeYohan Cabaye: „Nu trebuie să subestimăm Nigeria”
Mijlocaşul Yohan Cabaye a prefaţat duelul Franţei cu Nigeria în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezMuşcătura lui Luis Suarez a avut o cotă de 175 la 1 la casele de pariuri
Peste 100 de persoane din Scandinavia au pariat online că Luis Suarez va muşca un adversar în Brazilia. Au avut dreptate.

Drmic şi Shaqiri s-au distrat cu apărarea Hondurasului în meciul câştigat de Elveţia cu 3-0Honduras – Elveţia 0-3. De trei ori „ura” pentru Shaqiri
Xherdan Shaqiri a reuşit un hat-trick prin care Elveţia a învins Hondurasul în meciul de închidere al Grupei E a Campionatului Mondial 2014. Europenii merg mai departe.