Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Lotul Mexicului pentru Campionatul Mondial 2014

Selecţionerul Miguel Herrera a anunţat lotul de 23 de jucători din lotul Mexicului pe care se va baza pentru Campionatul Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
11 mai 2014

Javier Hernandez, Mexic

Javier Hernandez, Mexic

Atacantul celor de la Manchester United, Javier Hernandez, a fost inclus în lotul de 23 de jucători ai echipei naţionale a Mexicului pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Hernandez a avut parte de un sezon mai degraba dificil, cu doar şase meciuri ca titular la United în Premier League, dar a reuşit în cele din urmă să îşi câştige un loc la turneul final din luna iunie.

Atacantul lui United este unul dintre cei şapte jucători din Europa convocaţi de selecţionerul Miguel Herrera, care însă a decis să nu se bazeze pe fostul tânar jucător ofensiv al lui Arsenal, Carlos Vela, în prezent la Real Sociedad. Giovani dos Santos, care în trecut a evoluat la Tottenham, iar acum face parte din lotul celor de la Villarreal, se află de asemenea pe lista jucătorilor convocaţi, la fel precum Diego Reyes şi Hector Herrera de la FC Porto. Veteranul fundaş Carlos Salcido prezent până acum la alte două turnee finale de Campionat Mondial, se pregăteşte de o nouă apariţie, deşi nu a evoluat deloc în echipa selecţionerului Herrera, de la numirea acestuia anul trecut.

Mexic, care a obţinut calificarea la Campionatul Mondial 2014 după un baraj disputat în compania celor din Noua Zeelandă, va juca în primul meci din Brazilia cu Camerun, pe 13 iunie, pentru ca apoi să înfrunte Brazilia şi Croaţia.

Lotul Mexicului pentru Campionatul Mondial 2014:

Portari: Jesus Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca).

Fundaşi: Rafael Marquez (Leon), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Espanyol), Paul Aguilar (America), Carlos Salcido (Tigres), Francisco ‘Maza’ Rodriguez (America), Miguel Layun (America), Andres Guardado (Bayer Leverkusen).

Mijlocaşi: Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (America), Hector Herrera (Porto), Carlos Pena (Leon), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Cruz Azul), Isaac Brizuela (Toluca).

Atacanţi: Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal).


Articol scris de Răzvan Mitacu
11 mai 2014


Articole pe aceeaşi temă
Miguel Herrera, supărat pe arbitriMexicul acuză arbitrajul, Robben îşi cere scuze pentru simulări
Faza care a dus la penalty-ul ce a decis meciul Olanda - Mexic a fost văzută diferit de cele două tabere. Robben spune că a fost fault, dar admite că îi place să plonje în careul.

Golul lui Huntelaar din penalty a calificat Olanda în sferturile Campionatului Mondial 2014 după 2-1 cu MexicOlanda – Mexic 2-1. Portocală cu mecanism întârziat
Meciul Olanda - Mexic din optimile Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a fost cu siguranţă unul din cele mai dramatice ale turneului final.

Javier Chicharito Hernandez celebrând al treilea gol al MexiculuiCroaţia – Mexic 1-3. Aztecii se califică în optimi
Croaţia - Mexic din grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a fost unul din cele mai frumoase meciuri ale acestui turneu final.

Luka Modric, CroatiaLuka Modric este optimist înainte de meciul decisiv cu Mexic: „Avem tot ce ne trebuie pentru a câştiga”
Decarul croaţilor Luka Modric consideră ca naţionala sa poate invinge reprezentativa mexicană şi se poate califica astfel in optimile de finală ale Cupei Mondiale

Guillermo OchoaRavanelli îl laudă pe Ochoa: „Este pregătit de Serie A”
Italianul Fabrizio Ravanelli nu s-a arătat surprins de evoluţia foarte bună a lui Guillermo Ochoa în meciul dintre Brazilia şi Mexic

Guillermo OchoaBrazilia – Mexic 0-0. Ochoa aduce un punct pentru mexicani
Brazilia şi Mexic au încheiat la egalitate, scor 0-0, într-un meci contând pentru grupa A de la Campionatul Mondial 2014