Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Lotul Costa Ricăi pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Jorge Luis Pinto, selecţionerul Costa Ricăi, a definitivat lotul celor 23 de jucători pentru Campionatul Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
31 mai 2014

Bryan Ruiz, Costa Rica

Bryan Ruiz, Costa Rica

Joel Campbell şi Bryan Ruiz au fost incluşi în lotul final de 23 de jucători pe care Costa Rica se va baza în vederea meciurilor de la Campionatul Mondial din Brazilia.

Ambii jucători rămân legaţi de cluburi din Anglia, deşi în ultima perioadă nu au mai avut ocazia de a evolua în Premier League: potenţialul lui Campbell a fost observat rapid de Arsenal, însă tânărul atacant a disputat ultimul sezon în Grecia, la Olympiakos, unde a impresionat. Ruiz a evoluat timp de trei stagiuni la Fulham, dar a fost împrumutat la PSV Eindhoven în luna ianuarie şi foarte probabil nu se va întoarce la clubul englez, avand în vederea retrogradarea în Championship.

Costa Rica va avea o sarcină extrem de dificilă la turneul final din Brazilia, unde va trebui să înfrunte naţionale foarte puternice precum Uruguay (14 iunie), Italia (20 iunie) şi Anglia (24 iunie), în grupa D.

Lotul celor 23 de jucători care vor reprezenta Costa Rica la Campionatul Mondial 2014:

Portari: Keilor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano)

Fundaşi: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Club Bruges), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz 05), Cristian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York Red Bulls)

Mijlocaşi: Celso Borges (AIK Stockholm), Christian Bolanos (FC Copenhaga), Oscar Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga Oslo), Jose Miguel Cubero (Herediano)

Atacanţi: Bryan Ruiz (PSV Eindhoven), Joel Campbell (Arsenal/Olympiakos), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (FC Kuban Krasnodar)


Articol scris de Răzvan Mitacu
31 mai 2014


Articole pe aceeaşi temă
Tim KrulTim Krul: „Un vis devenit realitate”
Portarul Tim Krul a avut două intervenţii decisive la loviturile de departajare şi a adus calificarea Olandei în semifinalele Campionatului Mondial

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Jorge Luis Pinto, selecţioner Costa RicaSelecţionerul Costa Ricăi, influenţat de şcoala olandeză de fotbal
Pe vremea când era student, Jorge Luis Pinto obişnuia să asiste la antrenamentele conduse de Rinus Michels, cel care avea să aducă singurul titlu important pentru Olanda.

James Rodriguez, Columbia2014, Mondialul numerelor 10
Mai mult decât oricând, purtătorii numerelor 10 s-au dovedit decisivi în meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă