Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Lionel Messi: „Trebuie să ai şi noroc ca să câştigi Campionatul Mondial de Fotbal”

Lionel Messi a discutat cu realizatorii emisiunii "De Seleccion" de la postul TyC Sports despre Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia.


Articol scris de David Petre
20 martie 2014

Lionel Messi, în amicalul România - Argentina

Lionel Messi, în amicalul România - Argentina

Barcelona joacă duminică pe Santiago Bernabeu un meci decisiv pentru soarta campionatului, dar Lionel Messi şi-a făcut timp să discute cu realizatorii emisiunii „De Seleccion” de la postul TyC Sports despre Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. În continuare puteţi citi un rezumat al discuţiei, aşa cum a fost prezentat de cotidianul argentinian Ole.

Putem spune că am intrat în linie dreaptă pentru Campionatul Mondial?
Lionel Messi: Da, mai sunt puţine amănunte. Mai este puţin timp, care trece foarte repede pentru că am intrat în perioada decisivă a sezonului, aproape de finalul campionatelor interne.

De câte ori pe zi te gândeşti la Mondial?
Lionel Messi: Adevărul este că noi, jucătorii, suntem foarte implicaţi la cluburile la care activăm. Acum se joacă meciurile decisive. La Barcelona avem în faţă o finală de cupă, în Champions League fiecare meci este o finală fiindcă orice înfrângere te poate scoate din competiţie, iar campionatul nu îţi oferă clipe de relaxare. Ştim că Mondialul este aproape, dar mai sunt meciuri de jucat până atunci.

Cum se joacă un Mondial?
Lionel Messi: La un Mondial se poate întâmpla orice, poţi să faci un meci mare şi totuşi să pierzi. Sunt momente în care ai nevoie de norocul specific campioanelor. Toate echipele care au câştigat titlul mondial au avut la un moment dat parte de noroc. Să ne uităm la ultima ediţie: Spania a câştigat meciul cu Paraguay după ce sud-americanii au ratat un penalty, apoi Casillas a avut două intervenţii unu contra unu cu Robben în finală. A fost cea mai bună echipă de la Mondialul din Africa de Sud, dar a avut şi norocul pe care o campioană trebuie să îl aibă.

Stând de vorbă cu Mascherano, ne-a dezvăluit următorul lucru: „Xavi şi Iniesta îmi spun mereu că Messi ne va aduce un titlu mondial”. Îţi spun şi ţie acelaşi lucru?
Lionel Messi: Din prietenie şi având deja un titlu mondial câştigat, Iniesta şi Xavi îmi urează să mă bucur şi eu de această performanţă. Este rodul prieteniei şi al timpului îndelungat petrecut împreună la Barcelona. Să sperăm că vorbele lor se vor împlini.

Înaintea unui meci cu Statele Unite ai spus că „nu ştiu de ce, dar simt că Dumnezeu îmi va da un titlu mondial”. Crezi în continuare acest lucru?
Lionel Messi: Este un vis şi sper că va deveni realitate. Ne pregătim pentru a ajunge la Mondial în cea mai bună formă. Grupul actual se află într-un moment bun pentru a se bucura de succes.

Cum se vede acest grup din interior?
Lionel Messi: La echipa naţională este o atmosferă bună, toţi suntem buni prieteni. Mulţi dintre noi ne cunoaştem de când eram copii sau de când am jucat pentru naţionala U-20. Fiecare îşi cunoaşte bine rolul în echipă, indiferent dacă este vorba de primul unsprezece sau de jucătorii care rămân pe banca de rezerve. Este un grup unit.

Care echipe crezi că sunt favorite la titlul mondial?
Lionel Messi: Ca întotdeauna, favorite sunt echipele mari. Germania, Brazilia, Spania, Franţa cred că sunt naţionalele care se pot gândi la titlu.

Ţi-ar plăcea ca selecţionerul Sabella să rămână la cârma naţionalei şi după Mondial?
Lionel Messi: Da, mi-ar plăcea acest lucru fiindcă în ultimii ani a făcut o treabă excelentă, pornind de la rezultate care nu erau tocmai bune pentru a face în cele din urmă o campanie foarte reuşită de calificare. În fotbal rezultatele sunt cele care ţin un antrenor în funcţie, dar dacă ar depinde de noi Sabella ar continua ca selecţioner.

Crezi că Argentina poate face o surpriză în acest an precum cea produsă de Uruguay în 1950?
Lionel Messi: Trebuie să mergem la Turneul Final cu linişte şi încredere, să rezolvăm întâi calificarea din grupă şi apoi să luăm meciurile unul câte unul. Cu toţii ne dorim o finală şi, evident, să ridicăm trofeul, dar este drum lung până acolo.

Când a fost ultima oară când ai plâns la echipa naţională?
Lionel Messi: Când am pierdut la Copa America, când nu am obţinut rezultatul pe care ni-l doream şi nu ne-am îndeplinit obiectivul.

Vom mai aştepta mult să te revedem jucând în Argentina?
Lionel Messi: Mi-ar plăcea să mă întorc în campionatul argentinian. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru, dar mai mult ca sigur că într-o zi voi reveni.


Articol scris de David Petre
20 martie 2014

Echipe

Jucători

Articole pe aceeaşi temă
Nicola RizzoliNicola Rizzoli va arbitra finala Germania – Argentina
Italianul Nicola Rizzoli a fost desemnat să conducă la centru meciul dintre Germania şi Argentina, contând pentru finala Campionatului Mondial

Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Argentina a câştigat finala Campionatului Mondial 1978 în faţa Olandei, scor 3-1Olanda – Argentina, episodul 5 la Campionatul Mondial de Fotbal
Argentina a câştigat o singură dată în faţa Olandei, dar a făcut-o în momentul oportun: finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1978.

Gonzalo HiguainHiguain încântat după primul gol pentru Argentina la Campionatul Mondial
Argentinianul Gonzalo Higuain a marcat primul său gol de la Campionatul Mondial din Brazilia în victoria cu Belgia din sferturile de finală

Gonzalo Higuain a marcat unicul gol al meciului Argentina - Belgia 1-0Argentina – Belgia 1-0. Al treilea magnific iese la rampă
Golul din minutul 8 al lui Gonzalo Higuain a fost suficient pentru ca Argentina să se impună în faţa Belgiei în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Eden HazardHazard: „Putem învinge Argentina dacă îl blocăm pe Messi”
Eden Hazard îl indică pe Lionel Messi ca principalul pericol pentru Belgia în meciul cu Argentina din sferturile de finala ale Campionatului Mondial