Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Japonia – Grecia 0-0. Un nou meci greu digerabil

Japonia - Grecia, din grupa C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, a fost o nouă pledoarie negativă la adresa fotbalului.


Articol scris de Marius Adomnicăi
20 iunie 2014

Giorgios Samaras în duel cu Yoshito Okubo

Giorgios Samaras în duel cu Yoshito Okubo

Japonia şi Grecia se întâlneau în închiderea etapei a doua a grupei C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 din postura perdantelor. Totuşi, aceasta era singura asemănare între cele două selecţionate. Japonia jucase bine, măcar în prima repriză, împotriva Coastei de Fildeş, pe când Grecia oferise o imagine deplorabilă în faţa Columbiei. O înfrângere pe Estadio das Duna din Natal echivala cu eliminarea de la turneul final a oricăreia dintre ele.

Prima repriză s-a desfăşurat conform tuturor aşteptărilor. Japonia a fost echipa cu iniţiativă, dar disciplina tactică necompletată de creativitate nu poate genera prea mult pericol. Grecia şi-a asumat, din nou, poziţii ultradefensive, lăsând puţine spaţii de manevră în preajma propriului careu şi încercând acţiuni pe contraatac.

Aşa avea să vină şi primul şut pe spaţiul porţii, în minutul 10, Panagiotis Kone pătrunzând prin defensiva niponă şi trimiţând mingea în forţă, dar Eiji Kawashima a reţinut în doi timpi. Asiaticii au continuat să domine la capitolul posesie a balonului, dar de-abia în minutul 19 Yuya Ozako l-a testat pe portarul elen Orestis Karnezis. Acelaşi Ozako a mai avut imediat o acţiune, dar şutul său nu a mai prins cadrul porţii.

Următoarele elemente notabile au fost accidentarea coşmarului României, Konstantinos Mitroglou, şi cele două cartonaşe galbene primite în interval de 12 minute de către căpitanul grecilor, Konstantinos Katsouranis. Europenii rămâneau în 10 jucători iar speranţele de a vedea măcar un gol într-o partidă până atunci anostă creşteau.

Contrar aşteptărilor, cei care au fost învioraţi de eliminare nu au fost japonezii, ci grecii. Vasilis Torosidis a avut cea mai periculoasă ocazie a primei reprize, dar şutul său a fost respins cu un reflex extraordinar de către Kawashima. Tot el a reluat cu o lovitură de cap o centrare a lui Karagounis, cu puţin înainte de pauză, mingea trecând însă pe lângă poartă.

Grecia şi-a continuat atitudinea bătăioasă şi în a doua repriză. Theofanis Gekas, chiar dacă e unul din cei mai scunzi jucători din lotul elen, nu a avut probleme în minutul 60 în a sări peste fundaşii japonezi, dar salvarea asiaticilor a venit încă o dată din partea lui Kawashima.

Japonezii şi-au continuat inutil încercările. Modul în care au executat loviturile libere, obţinute constant ca şi consecinţă a jocului dur al grecilor, a fost mult sub nivelul unui Campionat Mondial. Pentru a înlătura orice urmă de îndoială asupra neputinţei ofensive a niponilor, Yoshito Okubo a ratat în minutul 68 cu poarta goală.

Finalul meciului a mai înregistrat două şanse pentru Japonia, dar aceasta va rămâne după această seară doar cu posesia de 76% şi cu un punct ce îi dă şanse infime de a merge mai departe. Cum e greu de crezut că au şanse în faţa Columbiei, scenariul uluitor al grupei C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 poate rezulta în urma partidei Grecia – Coasta de Fildeş. O victorie a elenilor i-ar propulsa pe aceştia în optimi, iar de acolo cine ştie ce mai poate urma.


Articol scris de Marius Adomnicăi
20 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Alberto ZaccheroniAlberto Zaccheroni a demisionat de la naţionala Japoniei
Alberto Zaccheroni renunţă la funcţia de selecţioner al naţionalei Japoniei după eliminarea din faza grupelor la Campionatul Mondial

Sabri LamouchiSabri Lamouchi părăseşte naţionala Coastei de Fildeş
Francezul Sabri Lamouchi nu va mai continua pe banca tehnică a Coastei de Fildeş după eliminarea prematură de la Campionatul Mondial din Brazilia

James Rodriguez a fost omul decisiv al ColumbieiJaponia – Columbia 1-4. Spectacol oferit de către James Rodriguez
Meciul Japonia - Columbia, din grupa C a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, a fost departe de a le da emoţii sud-americanilor.

Bucuria grecilor din finalul jocului contra ivorienilorGrecia – Coasta de Fildeş 2-1. Elenii se califică în optimile de finală de la Cupa Mondială
Penalty-ul transformat în prelungiri de Giorgios Samaras o califică pe Grecia în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia 2014

Gervinho si colegii sai in meciul cu JaponiaScandal în Coasta de Fildeş după ce preşedintele ţării a mărit prima de calificare a „elefanţilor”
Preşedintele Alassane Ouattara şi-a atras o mulţime de contestatari in Coasta de Fildeş după ce a anunţat că măreşte prima de calificare în optimi a ivorienilor