Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Honduras – Ecuador 1-2. Totul pentru calificare

Meciul Honduras - Ecuador, din grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, era important pentru că ambele încă păstrau şanse de calificare.


Articol scris de Andrei Angelescu
21 iunie 2014

Enner Valencia înscriind primul gol pentru Ecuador

Enner Valencia înscriind primul gol pentru Ecuador

Pe Arena da Baixada din Curitiba se întâlneau învinsele din prima etapă a grupei E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Dacă Honduras fusese surclasată evident de către Franţa, Ecuador a fost foarte aproape de a obţine un rezultat mare împotriva Elveţiei, doar neglijenţa de pe final împiedincând-o să învingă. Rezultatul din meciul FranţaElveţia le deschidea totuşi bune oportunităţi de calificare ambelor selecţionate, iar asta s-a văzut imediat pe teren.

Meciul a început într-un ritm alert, ambele selecţionate nefiind foarte preocupate de aspectul defensiv. Ecuador ar fi putut deschide scorul după 19 minute, atunci când Enner Valencia a dejucat jocul la ofsaid al hondurienilor şi a rămas faţă în faţă cu portarul Noel Vallarades. Şutul său nu a fost însă pe măsura acţiunii, mingea trecând departe de poartă.

A fost rândul Hondurasului să aibă şansa de a înscrie după o lovitură de la colţul terenului. Victor Bernardez a rămas demarcat dar a trimis cu capul pe lângă poartă. Golul avea să vină totuşi în minutul 31. Defensiva ecuadoriană a respins greşit, mingea a ajuns la Costly, fostul jucător al Vasluiului, acesta trimiţând balonul în plasă cu un şut de la marginea careului.

Bucuria Hondurasului a durat însă doar trei minute. Ecuadorianul Juan Paredes şi-a depăşit adversarul direct, a centrat la colţul lung unde se afla Enner Valencia, acesta reuşind să înscrie. Ritmul jocului nu a scăzut însă, hondurienii nefiind mulţumiţi de rezultat, în contextul în care o victorie în faţa Ecuadorului i-ar fi pus în situaţia de a lupta pentru calificarea în optimi în ultimul meci al grupei, cel cu Elveţia.

Bernardez l-a încercat pe Alexander Dominguez cu o lovitură liberă bine executată, pentru ca mai apoi lui Jerry Bengston să îi fie anulat un gol pe motiv de henţ. Atitudinea ofensivă a hondurienilor s-a păstrat şi după pauză, Beckeles ratând o bună ocazie.

Totuşi, al treilea gol al partidei avea să fie marcat tot de către Ecuador, Enner Valencia făcând dubla în minutul 65. Coechipierul său de la echipa mexicană Pachuca, Walter Ayovi, a centrat perfect iar atacantul ecuadorian a trimis balonul în forţă în poarta lui Valladares.

Hondurienii se găseau din acel moment în afara cărţilor calificării, aşa că nu le-a mai rămas decât să încerce să întoarcă scorul.  Au reuşit să controleze posesia, dar defensiva Ecuadorului a rezistat. Mai mult decât atât, Valencia a mai înscris o dată, dar golul a fost anulat pe bună dreptate din cauza unui henţ.

Finalul partidei avea să le ofere ecuadorienilor visul de a se califica din nou în optimile unui Campionat Mondial. Nu le va fi însă uşor, ultimul lor adversar fiind Franţa, căreia atmosfera sud-americană îi prieşte din plin. Chiar dacă grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 era cotată ca cea mai puţin ofertantă, ea a oferit până acum unele dintre cele mai spectaculoase partide.


Articol scris de Andrei Angelescu
21 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Drmic şi Shaqiri s-au distrat cu apărarea Hondurasului în meciul câştigat de Elveţia cu 3-0Honduras – Elveţia 0-3. De trei ori „ura” pentru Shaqiri
Xherdan Shaqiri a reuşit un hat-trick prin care Elveţia a învins Hondurasul în meciul de închidere al Grupei E a Campionatului Mondial 2014. Europenii merg mai departe.

Christian Noboa (Ecuador), Paul Pogba (Franţa)Ecuador – Franţa 0-0. Franţa încheie pe primul loc în grupă şi ajută Elveţia
Franţa merge în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, în timp ce Ecuador este eliminată după ultimul meci din grupa E

Enner Valencia înscriind primul gol pentru EcuadorHonduras – Ecuador 1-2. Totul pentru calificare
Meciul Honduras - Ecuador, din grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, era important pentru că ambele încă păstrau şanse de calificare.

Francezii au aşteptat degeaba intonarea imnului înaintea meciului cu HondurasMeciul Franţa – Honduras s-a disputat fără intonarea imnurilor de stat
FIFA se scuză pentru defectarea sistemului audio pe Estadio Beira Rio din Porto Alegre ce a împiedicat intonarea imnurilor de stat ale Franţei şi Hondurasului

Ottmar Hitzfeld, ElveţiaHitzfeld: „Un final de vis la primul meci de la Campionatul Mondial”
Selecţionerul Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, a comentat succesul obţinut în extremis de echipa sa la meciul de debut cu Ecuador

Karim Benzema, FranţaFranţa – Honduras 3-0. Victorie facilă pentru jucătorii lui Deschamps
Franţa s-a impus categoric în primul meci de la Campionatul Mondial 2014, scor 3-0 cu Honduras, în grupa E a turneului final din Brazilia