Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Honduras – Elveţia 0-3. De trei ori „ura” pentru Shaqiri

Xherdan Shaqiri a reuşit un hat-trick prin care Elveţia a învins Hondurasul în meciul de închidere al Grupei E a Campionatului Mondial 2014. Europenii merg mai departe.


Articol scris de David Petre
26 iunie 2014

Drmic şi Shaqiri s-au distrat cu apărarea Hondurasului în meciul câştigat de Elveţia cu 3-0

Drmic şi Shaqiri s-au distrat cu apărarea Hondurasului în meciul câştigat de Elveţia cu 3-0

După Olanda, Grecia şi Franţa, Elveţia este a patra echipă europeană care îşi face lor pe tabloul eliminatoriu de la Cupa Mondială 2014. Formaţia lui Otto Hitzfel şi-a văzut de treabă şi a obţinut scorul de care avea nevoie pentru a nu depinde de rezultatul celuilalt joc al grupei, lăsând impresia că ar fi putut înscrie de oricâte ori doreşte în poarta Hondurasului, echipă frumoasă pe faza de atac dar cu o apărare aproximativă.

Meciul a consemnat hat-trick-ul lui Shaqiri, al doilea de la actuala ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal (dar al 50-lea în întreaga istorie a competiţiei), suficient pentru ca Elveţia să îşi ofere luxul unui meci cu Argentina în optimile de finală. De partea cealaltă Honduras se întoarce acasă fără vreun punct, dar lasă impresia că ar fi meritat mai mult decât un singur gol marcat în Brazilia.

Elveţia avea nevoie de victorie şi n-a pierdut timpul în a şi-o garanta. Încă din minutul 4 Shaqiri a creat pericol după o conexiune letală cu Drmic şi l-a evidenţiat pentru prima oară pe Valladares. Acesta n-a mai avut însă ce face două minute mai târziu, când Shaqiri a venit dinspre bandă spre centru şi a lovit de la distanţă precum un lunetist vinclul porţii.

Pe fondul unui joc liniştit, Elveţia şi-a dublat avantajul la capătul primei jumătăţi de oră. Apărarea Hondurasului a privit neputincioasă cele două pase cu care europenii au dus mingea din propria jumătate în piciorul lui Shaqiri, care singur cu portarul nu avea cum să rateze. Putea fi şi mai rău pentru latini, care îi datorează lui Valladares faptul că au intrat la cabine cu doar două goluri încasate.

Jocul s-a schimbat după pauză, însă nu şi echipa câştigătoare. Honduras a lăsat în urmă orice trac şi a început să preseze, fiind în cele din urmă ghinionistă să nu înscrie, pătimind de pe urma ineficienţei lui Bengtson, ratangiul de serviciu: întâi nu s-a hotărât cum să lovească o minge pe care scria „gol” şi a lăsat-o să se scurgă prin faţa porţii, apoi a pătruns bine în careu şi l-a driblat şi pe Benaglio însă şutul său a fost respins de pe linia porţii de Rodriguez, iar spre final şi-a încercat norocul cu capul din 2 metri dar Benaglio a reuşit să respingă. Hondurienii au solicitat şi un penalty în minutul 60, când Jerry Palacios s-a ales doar cu un galben pentru proteste după ce a fost doborât în careu la o fază în care pretenţiile sale par justificate.

Cei care au marcat au fost tot elveţienii şi tot prin Shaquiri, în minutul 71, după un nou assist al lui Drmic. Jocul a mai oferit până la final câte o bună ocazie de fiecare parte, însă cei doi goalkeeperi n-au mai putut fi învinşi.

Punct final aşadar şi în Grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. 19 goluri marcate, dintre care 8 în poarta Hondurasului şi calificare braţ la braţ a echipelor europene, pe care le aşteapă jocuri interesante mai departe. Franţa merge la Brazilia pe 30 iunie pentru jocul cu Nigeria, în timp ce Elveţia şi Argentina se vor vedea în ziua următoare la Sao Paulo.


Articol scris de David Petre
26 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Thomas Mueller, Mesut OezilBrazilia – Germania 1-7. Calificare triumfătoare a Germaniei în finala Campionatului Mondial
Germania a învins Brazilia cu un categoric 7-1 în semifinalele Campionatului Mondial şi a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Gonzalo Higuain a marcat unicul gol al meciului Argentina - Belgia 1-0Argentina – Belgia 1-0. Al treilea magnific iese la rampă
Golul din minutul 8 al lui Gonzalo Higuain a fost suficient pentru ca Argentina să se impună în faţa Belgiei în sferturile Campionatului Mondial 2014.

David LuizBrazilia – Columbia 2-1. Gazdele înfruntă Germania în semifinale
Golurile lui Thiago Silva şi David Luiz au adus calificarea Braziliei în faza semifinalelor Campionatului Mondial, unde gazdele întâlnesc Germania

Lorris, neputincios la golul marcat de HummelsFranţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană
Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.