Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Gerrard indecis asupra viitorului său la naţională

Căpitanul Angliei, Steven Gerrard, va decide în următoarea perioadă dacă va continua cariera sa la nivel internaţional


Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2014

Wayne Rooney, Steven Gerrard

Wayne Rooney, Steven Gerrard

Căpitanul Angliei, Steven Gerrard, afirmă că nu se va grăbi în luarea unei decizii finale în ceea ce priveşte cariera sa la echipa naţională.

Presa engleză a speculat că Gerrard va folosi conferinţa de presă înainte de ultimul meci al echipei lui Roy Hodgson la Campionatul Mondial 2014 pentru a clarifica viitorul său internaţional şi a-şi anunţa retragerea de la naţională, pentru a se concentra astfel pe angajamentul său la nivel de club. Însă mijlocaşul celor de la Liverpool a infirmat varianta conform căreia va lua o decizie imediată şi a precizat că va analiza situaţia de-a lungul verii: „Nu este adevărat faptul că voi face un anunţ în această săptămână” – afirmă căpitanul Angliei – „Cred că am nevoie de mai mult timp de atât. Nu vreau să mă grăbesc şi în mod cert nu consider că este o decizie care trebuie luată într-o săptămână. Sunt încă foarte decepţionat din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, aşadar am nevoie să plec, să îmi limpezesc mintea înainte de a lua o astfel de decizie.”

Gerrard a adunat 113 apariţii în tricoul echipei naţionale şi a reprezentat Anglia la şase turnee finale majore odată cu debutul său la vârsta de 20 de ani, care a avut loc datorită antrenorului Kevin Keegan.

Între timp selecţionerul Roy Hodgson are ideile foarte clare în ceea ce priveşte preferinţele sale şi l-a rugat deja pe Gerrard să rămână alături de Anglia, în aşteptarea deciziei căpitanului celor de la Liverpool. Experimentatul antrenor englez a comentat de asemenea eliminarea echipei sale de la Campionatul Mondial 2014 şi a descris acest moment ca fiind cel mai trist din cariera sa: „Am pierdut o finală de Cupa UEFA cu Inter Milan şi finala Europa League cu Fulham – un alt deznodământ extrem de dureros. Pierderea locului la Liverpool, de asemenea. Am avut şi alte momente, dar aici este vorba despre Anglia şi este o poziţie care înseamna enorm pentru mine şi pentru foarte mulţi oameni. Aşadar da, acesta este cel mai trist moment al carierei mele.” – concluzionează Roy Hodgson.


Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2014

Echipe
» Anglia

Jucători

Articole pe aceeaşi temă
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă

Wayne Rooney, Steven GerrardGerrard indecis asupra viitorului său la naţională
Căpitanul Angliei, Steven Gerrard, va decide în următoarea perioadă dacă va continua cariera sa la nivel internaţional

Gary LinekerGary Lineker analizează eliminarea Angliei de la Cupa Mondială: „Hodgson a greşit sistemul de joc”
Fostul mare international englez Gary Lineker vorbeste despre eliminarea Angliei de la Campionatul Mondial din Brazilia si il considera vinovat pe selectionerul Hodgson

Mario BalotelliThe Guardian împotriva lui Balotelli: „Mulţumim pentru nimic!”
Presa din Anglia a replicat ironiei lui Mario Balotelli după eşecul Italiei contra naţionalei statului Costa Rica, în grupa D a Campionatului Mondial

Oscar TabarezTabarez: „Anglia a întâmpinat dificultăţi în atac”
Oscar Tabarez a analizat meciul câştigat de Uruguay cu scorul de 2-1 împotriva Angliei, în grupa D a Campionatului Mondial 2014

Dubla lui Luis Suarez a răpus AngliaUruguay – Anglia 2-1. Golgeterul Premier League răpune Anglia
Luis Suarez a marcat de două ori în poarta lui Joe Hart şi Uruguay a învins Anglia cu 2-1 într-o grupă în care toate echipele păstrează şanse de calificare.