Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Franţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană

Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.


Articol scris de Marius Adomnicăi
4 iulie 2014

Lorris, neputincios la golul marcat de Hummels

Lorris, neputincios la golul marcat de Hummels

Germania venea pe Maracana după o săptămână complicată. Victoriei greu obţinute în meciul cu Algeria i se adăuga virusul gripal care afectase o bună parte a echipei. Astfel s-ar putea explica modul în s-au prezentat germanii în partida de astăzi împotriva Franţei. De cealaltă parte, selecţionata condusă de Deschamps avea parte de primul adversar serios la Campionatul Mondial, după ce sorţii îi fuseseră atât de favorabili în ceea ce priveşte traseul de până în sferturi.

Chiar dacă meciul a început cu Germania dominând, prima ocazie avea să le aparţină cocoşilor galici, Benzema testându-l pe Neuer. Cu toate acestea, Germania părea mult mai echilibrată şi mai sigură, comparativ cu meciul anterior. Hummels revenea în centrul defensivei, Lahm se întorcea în flancul drept, lăsându-i locul la mijloc lui Khedira. Klose primea şansa de a lupta în continuare cu recordul de goluri marcate la turneele finale de Campionat Mondial.

Singura reuşită a partidei s-a marcat foarte repede. Toni Kroos a centrat în careul francez, Hummels a desfiinţat marcajul lui Varane şi a trimis mingea cu capul, Lloris fiind incapabil să pareze. Era al doilea gol al germanului în cele patru partide disputate în Brazilia. Având 1-0 din minutul 13, Germania se regăsea în situaţia ideală în ceea ce priveşte planul ei . Controlând posesia, jucătorii lui Low au preferat un joc de uzură, fără a mai forţa în ofensivă.

Aflată pentru prima oară la acest turneu final în dezavantaj, Franţa se vedea nevoită să reacţioneze. Cu toate acestea, trebuia să treacă jumătate de oră pentru ca Neuer să îşi arate din nou clasa la şutul puternic al lui Valbuena, Benzema fiind blocat de Hummels în încercarea sa de a continua faza. Până la pauză, singura acţiune notabilă care s-a mai înregistrat a fost tentativa lui Miroslav Klose de a obţine o lovitură de pedeapsă, nereuşind totuşi să îl convingă pe argentinianul Nestor Pitana.

A doua repriză a fost sub semnul căutărilor ofensive franceze, asta punându-i pe germani în situaţia de a fi echipa care să joace pe contratac. Franţa nu părea capabilă să găsească soluţii, singura lor ocazie periculoasă fiind o lovitură de cap a lui Varane, reţinută totuşi fără mari probleme de Neuer. Cei care ar fi putut înscrie au fost tot germanii, cu zece minute înainte de finalul partidei, dar Schurrle a tratat superficial o situaţie în care rămăsese singur cu Lloris, luându-l la ţintă pe portarul francez.

Cea mai frumoasă fază a cocoşilor galici avea să fie şi ultima a partidei. Karim Benzema a intrat într-un un-doi cu Oliver Giroud, a pătruns în careu şi a şutat plasat. Din nefericire pentru francezi, Neuer pare să fi luat foarte în serios rolul de salvator al Germaniei, reuşind şi de această dată să blocheze.

Se încheia astfel un meci departe de a fi spectaculos, amintind de o veche imagine a naţionalei germane: urâtă, dar eficientă. Fanii selecţionatei lui Low începuseră să se dezobişnuiască de acest stil de joc, dar e puţin probabil să fie nemulţumiţi dacă aşa vor reuşi să treacă de câştigătoarea meciului BraziliaColumbia şi să dispute o nouă finală de Campionat Mondial. Franţa a demonstrat că, deşi a arătat mai bine decât la ediţiile trecute, e încă departe de a avea capacitatea de a se lupta pentru un titlu.


Articol scris de Marius Adomnicăi
4 iulie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Nicola RizzoliNicola Rizzoli va arbitra finala Germania – Argentina
Italianul Nicola Rizzoli a fost desemnat să conducă la centru meciul dintre Germania şi Argentina, contând pentru finala Campionatului Mondial

David LuizDavid Luiz: „Ne cerem scuze în faţa tuturor brazilienilor”
Fundaşul David Luiz şi portarul Julio Cesar au comentat eşecul suferit de Brazilia în semifinala Campionatului Mondial, cu Germania

Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Toni Kroos a reuşit cea mai rapidă dublă din istoria Campionatului Mondial de Fotbal Recorduri şi curiozităţi după Brazilia – Germania 1-7
Rezultatul neaşteptat al meciului Brazilia - Germania din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a stabilit o serie de noi recorduri ale competiţiei.

Thomas Mueller, Mesut OezilBrazilia – Germania 1-7. Calificare triumfătoare a Germaniei în finala Campionatului Mondial
Germania a învins Brazilia cu un categoric 7-1 în semifinalele Campionatului Mondial şi a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei

Sami KhediraKhedira: „Accidentarea lui Neymar nu este o veste bună pentru Germania”
Sami Khedira şi Manuel Neuer au discutat despre meciul pe care Germania îl dispută cu Brazilia în semifinalele Campionatului Mondial