Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Finala Campionatului Mondial de Fotbal 2014

Maracana

Maracana, stadionul pe care se va juca finala Campionatului Mondial de Fotbal 2014

Finala Campionatului Mondial de fotbal Brazilia 2014 se va disputa pe data de 13 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Chiar dacă arena este cunoscută mai degrabă sub numele de Maracana, denumirea oficială este Estadio Jornalista Mario Filho, în onoarea ziaristului care a fost una din cele mai puternice voci în favoarea proiectului de construire a stadionului. Maracana a mai găzduit de-a lungul timpului trei finale ale unor turnee internaţionale.

Prima şi cea mai importantă a fost finala Campionatului Mondial 1950, atunci când Brazilia a fost învinsă cu 2-1 de către Uruguay, într-un meci dramatic ce a rămas în istorie sub numele de Maracanazo. Brazilia pierdea atunci titlul mondial pe care toată lumea îl vedea ca şi câştigat.

A doua finală s-a disputat în anul 2007, fiind vorba de ultimul meci din turneul de fotbal al Jocurilor Panamericane, unde selecţionata Ecuadorului a învins-o pe cea a Jamaicăi cu scorul de 2-1. Finala pentru medaliile de bronz şi semifinalele au fost găzduite tot de către stadionul din Rio de Janeiro.

Cea mai recentă finală a fost cea a Cupei Confederaţiilor 2013, un meci în care Brazilia a depăşit campioana mondială în exerciţiu, Spania, atât ca scor, 3-0, cât şi ca manieră de joc. Acest meci a crescut speranţele gazdelor în ceea ce priveşte şansele lor de a triumfa la Campionatul Mondial 2014.