Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Felipe Caicedo se transferă la Al Jazira pentru a nu rata Campionatul Mondial 2014

Atacantul ecuadorian Felipe Caicedo a părăsit pe Lokomotiv Moscova pentru șansa de a evolua mai mult înainte de Campionatul Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
3 februarie 2014

Felipe Caicedo

Felipe Caicedo

Ultima perioadă de transferuri înaintea unui turneu final de Campionat Mondial sau European este întotdeauna influențată de nevoia jucătorilor de a evolua cu o anumită constanță de-a lungul următoarelor luni, pentru a-și asigura prezența la importanta competiție din vară.

Este și cazul atacantului ecuadorian Felipe Caicedo, care la începutul lunii ianuarie a înaintat clubului său, Lokomotiv Moscova, o solicitare oficială de transfer, exprimându-și astfel intenția de a părăsi gruparea rusă. Fostul atacant al celor de la Manchester City evoluase doar de trei ori ca titular în acest sezon și reușise să marcheze doar trei goluri în 13 apariții de-a lungul turului de campionat. Cu ocazia unui interviu acordat postului de radio spaniol Candena, Caicedo a confirmat oferta primită din partea celor de la Valencia și a explicat motivele pentru care a refuzat să revină in Primera Division: „Am avut mai multe oferte, inclusiv de la Valencia, însă am ales să merg la Al Jazira deoarece mi-au oferit contractul pe cea mai lungă perioadă și aici voi avea posibilitatea de a juca meci de meci, astfel că voi în formă pentru partidele de la Campionatul Mondial.” – afirmă atacantul în vârstă de 25 de ani.

Parteneriatul foarte eficient dintre Christian Benitez și Felipe Caicedo a contribuit decisiv la evoluțiile și rezultatele excelente înregistrate de Ecuador de-a lungul calificărilor pentru Campionatul Mondial. Însă decesul tragic al lui Benitez a pus multă presiune pe umerii fostului vârf al Levante, iar Ecuador a întâmpinat numeroase dificultăți în ultimele patru confruntări din grupă, reușind în cele din urmă să își păstreze un loc între primele patru echipe și să își asigure astfel prezența la turneul din Brazilia.

Jefferson Montero de la Monarcas Morelia și Antonio Valencia de la Manchester United vor completa tridentul ofensiv al naționalei statului Ecuador, aflată in Grupa E, alături de Elveţia, Franţa și Honduras. Campionatul Mondial din 2006 ramane singurul turneu final de acest fel la care Ecuador a reușit să depășească faza grupelor, fiind atunci eliminată în optimi de Anglia (1-0). Pentru a putea repeta această performanță, echipa antrenată de Reinaldo Rueda Rivera va avea nevoie de un Felipe Caicedo în formă maximă, în speranța că transferul în Emiratele Arabe Unite se va dovedi cea mai utilă decizie.


Articol scris de Răzvan Mitacu
3 februarie 2014

Echipe


Articole pe aceeaşi temă
Christian Noboa (Ecuador), Paul Pogba (Franţa)Ecuador – Franţa 0-0. Franţa încheie pe primul loc în grupă şi ajută Elveţia
Franţa merge în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, în timp ce Ecuador este eliminată după ultimul meci din grupa E

Enner Valencia înscriind primul gol pentru EcuadorHonduras – Ecuador 1-2. Totul pentru calificare
Meciul Honduras - Ecuador, din grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, era important pentru că ambele încă păstrau şanse de calificare.

Ottmar Hitzfeld, ElveţiaHitzfeld: „Un final de vis la primul meci de la Campionatul Mondial”
Selecţionerul Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, a comentat succesul obţinut în extremis de echipa sa la meciul de debut cu Ecuador

Haris Seferovic înscrie golul decisiv al meciului Elveţia - EcuadorElveţia – Ecuador 2-1. Perseverenţa elveţiană aduce roade târzii
Meciul de deschidere al grupei E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a oferit puţine ca spectacol, dar a compensat prin dramatismul finalului.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa EAnaliza Grupei E la Cupa Mondială 2014
Franţa şi Elveţia par favorite la calificarea din Grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din care mai fac parte Ecuador şi Honduras.

SpaniaSpania, naţionala cu cel mai valoros lot la Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Conform prestigioasei reviste Time, lotul naţionalei Spaniei valorează 670 milioane euro. Topul celor mai valoroase echipe este completat de Germania şi Brazilia.