Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă


Articol scris de David Petre
24 iunie 2014

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Grupa celor trei campioane mondiale a fost câştigată, meritat, de Costa Rica. De multe ori în fotbal hazardul îşi pune amprenta decisiv asupra rezultatelor, însă în cazul naţionalei ţării dintre Pacific şi Marea Caraibilor nu norocul este responsabil de accenderea în optimile Campionatului Mondial. Modul în care „los ticos” i-au controlat pe englezi confirmă faptul că inimoasa echipă din America Latină nu are teamă de nimeni, iar cele 7 puncte câştigate în grupa cu Uruguay, Italia şi Anglia sunt efectul muncii, determinării şi încrederii în propriile forţe.

Despre meciul cu Anglia nu se pot spune prea multe. Lipsa mizei şi-a pus amprenta din primul până în ultimul minut, iar europenii nu au avut nici măcar aplombul de a se întoarce acasă cu o victorie. Au câştigat doar posesia mingii, graţie unei evoluţii ceva mai active în partea a doua, dar jocul în sine a fost poate cel mai slab de la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

Hodgson a oferit minute de consolare unora dintre cei care urmăriseră de pe banca de rezerve înfrângerile din primele două meciuri. A păstrat doar doi titulari, Cahill şi Sturridge, mizând poate pe un suflu nou care să aducă trei puncte. S-a convins după pauză că nici aşa nu merge şi a readus pe teren trei din piesele de bază, Gerrard, Rooney şi Sterling, însă Anglia a terminat meciul cu o dezolantă remiză albă. Un bilanţ sugestiv a fost făcut imediat de un post de televiziune din Albion: la ultimele patru Cupe Mondiale Anglia a marcat 17 goluri, cu doar 2 mai multe decât un singur jucător german, Miroslav Klose.

Costa Rica a ieşit în câştig la capătul primelor 45 de minute. O posesie uşor mai bună şi cea mai mare şansă a primei jumătăţi a meciului, o transversală a lui Celso Borges dintr-o lovitură liberă. Sturridge a fost cel mai important om pentru englezi, însă aceştia au terminat repriza cu un rotund zero în ceea ce priveşte şuturile pe spaţiu porţii. Aveau să se mişte ceva mai bine după pauză, când au şi evidenţiat defectele defensivei costaricane la acţiunile purtate în viteză. Probabil cea mai mare ocazie a meciului i-a aparţinut lui Sturridge, care după un un-doi cu Wilshere a rămas singur cu Keylor Navas dar şutul său la colţul lung a trecut la o palmă de bară. Şi atât.

A fost o nouă poveste tristă pentru Anglia la Cupa Mondială. Începuse bine, cu un joc lăudat împotriva Italiei, însă ambele echipe se întorc prematur pe bătrânul continent, în folosul Costa Ricăi şi Uruguayului.


Articol scris de David Petre
24 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Tim KrulTim Krul: „Un vis devenit realitate”
Portarul Tim Krul a avut două intervenţii decisive la loviturile de departajare şi a adus calificarea Olandei în semifinalele Campionatului Mondial

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Jorge Luis Pinto, selecţioner Costa RicaSelecţionerul Costa Ricăi, influenţat de şcoala olandeză de fotbal
Pe vremea când era student, Jorge Luis Pinto obişnuia să asiste la antrenamentele conduse de Rinus Michels, cel care avea să aducă singurul titlu important pentru Olanda.

James Rodriguez, Columbia2014, Mondialul numerelor 10
Mai mult decât oricând, purtătorii numerelor 10 s-au dovedit decisivi în meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă