Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Conferinţa de presă a lui Cesare Prandelli înainte de meciul Italia – Costa Rica

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a discutat despre meciul împotriva Costa Ricăi în cadrul unei conferinţe de presă


Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2014

Cesare Prandelli

Cesare Prandelli

Italia este pregătită să înfrunte Costa Rica pe stadionul Itaipava Arena Pernambuco, iar selecţionerul Cesare Prandelli a susţinut în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă pentru a discuta despre acest al doilea meci de la Campionatul Mondial 2014:

Prandelli, ce părere aveţi despre Costa Rica?
Cesare Prandelli: Este o echipă de temut, deoarece a învins Uruguay practicând un fotbal frumos, aşadar trebuie să abordăm această partidă cu foarte multă atenţie şi concentrare.

Ce vă preocupă cel mai mult la Costa Rica?
Cesare Prandelli: Preocuparea este legată de faptul că interpretează foarte bine sistemul de joc folosit, un sistem care valorifică foarte bine caracteristicile tuturor jucătorilor. Iar în atac au oameni de calitate, care pot face diferenţa în duelurile unu la unu.

Cum se simt Barzagli şi Buffon?
Cesare Prandelli: Până maine nu pot spune cu certitudine cine va putea evolua, analizăm totul în fiecare oră. Barzagli a avut unele probleme, dar astăzi se simţea mai bine, dacă maine dimineaţă nu va mai resimţi durere atunci va fi prezent pe teren, altfel va juca altcineva. În ceea ce îl priveşte pe Buffon, glezna sa mai este încă puţin umflată, dar recuperarea decurge bine şi a s-a putut antrena aproape la capacitate maximă. Vom decide mâine şi în cazul său.

Ce anume v-a impresionat la Costa Rica?
Cesare Prandelli: Am urmărit Costa Rica şi nu doar la meciul cu Uruguay, ci de multe ori de-a lungul ultimelor luni. Eu am spus încă de la început că va fi cel mai greu meci din grupă, deoarece înfruntăm o echipă care reuneşte mentalitatea europeană cu tehnica sudamericană. Va fi o partidă foarte complicată.

Ce influenţă credeţi că va avea clima asupra meciului? Vă place stadionul?
Cesare Prandelli: Am văzut că lucrările de construcţie au fost terminate, stadionul este foarte frumos. În ceea ce priveşte clima ne aşteptam să regăsim o astfel de temperatură şi umiditate, aşadar nu trebuie să existe scuze. Clima nu ne sperie, ne sperie doar echipele. La acest Campionat Mondial echipele din America de Sud par să aibă o vivacitate foarte mare, vom avea meciuri în care va trebui să suferim, dar avem o idee de joc şi mai ales avem datoria de a câştiga.

Ce părere aveţi despre numărul mare de goluri de la acest Campionat Mondial?
Cesare Prandelli: Era previzibil: anumite faulturi nu se mai pot face, începând de la cele tactice, iar acesta este un lucru bun pentru fotbal. Cine este mai rapid şi mai precis poate să profite, ceilalţi sunt obligaţi să îşi organizeze mult mai bine faza ofensivă.

Ce părere aveţi despre Spania şi această eliminare prematură?
Cesare Prandelli: Eu am un mare respect pentru Spania, o echipă care a câştigat totul. Sunt sigur că peste două luni Spania va regăsi drumul victoriei şi se va descurca în continuare foarte bine. A fost penalizată de un sezon care la nivel indiviual a fost foarte stresant şi obositor, inlusiv în ceea ce priveşte finala Champions League.

Imitaţi Spania cu sistemul vostru de joc?
Cesare Prandelli: Am avut întotdeauna o idee de joc şi vrem să continuăm în aceeaşi manieră. Dacă analizăm caracteristicile jucătorilor nostri observăm că avem foarte multă calitate. Din momentul în care am început acest parcurs cu echipa naţională a Italiei eu am încercat să valorific mai ales calitatea jucătorilor noştri.


Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Tim KrulTim Krul: „Un vis devenit realitate”
Portarul Tim Krul a avut două intervenţii decisive la loviturile de departajare şi a adus calificarea Olandei în semifinalele Campionatului Mondial

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Jorge Luis Pinto, selecţioner Costa RicaSelecţionerul Costa Ricăi, influenţat de şcoala olandeză de fotbal
Pe vremea când era student, Jorge Luis Pinto obişnuia să asiste la antrenamentele conduse de Rinus Michels, cel care avea să aducă singurul titlu important pentru Olanda.

Keylor Navas primeşte o răsplată meritată după prestaţia din meciul Costa Rica - Grecia 1-1Costa Rica – Grecia 1-1 (5-3). Dreptatea fotbalului
În inferioritate numerică aproape o oră, Costa Rica a dus până la penalty-uri meciul cu Grecia şi a obţinut calificarea în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Selecţionerul Prandelli şi preşedintele Abete la conferinţa de presăDemisii la vârf în fotbalul italian după eliminarea de la Campionatul Mondial
Eşecul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut ca urmări demisiile selecţionerului Prandelli şi preşedintelui federaţiei, Giancarlo Abete.

Italia - Uruguay 0-1Italia – Uruguay 0-1. Diego Godin aduce calificarea pentru sudamericani
Un gol marcat de Diego Godin cu zece minute înainte de final a adus calificarea pentru Uruguay în optimile Campionatului Mondial din Brazilia