Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Analiza Grupei F la Cupa Mondială 2014

Argentina este marea favorită a Grupe F a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Bosnia, Iranul şi Nigeria par a lupta pentru locul 2.


Articol scris de Florin Codreanu
11 iunie 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa F

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa F

Grupa F propune un duel interesant între patru continente diferite. America de Sud este însă reprezentată de una dintre marile ei forţe, naţionala Argentinei, condusă din teren de omul care deţine patru Baloane de Aur: Lionel Messi. Europa are ca reprezentantă singura debutantă de la acest turneu final, naţionala bosniacă. Africa ne propune una din echipele ei bune, Nigeria, în timp ce continentul asiatic oferă ca alternativă selecţionata iraniană. Aceste ultime trei echipe vor duce probabil o luptă intensă pentru locul doi, prima poziţie părând deja acontată de Argentina.

Selecţionata „pumelor” este marea favorită a Grupei F. Argentina cu Messi, Higuain, Di Maria sau Aguero nu pare să aibă un adversar pe măsura ei în această grupă. Selecţionata „albicelestă” are un rival mai vechi doar în Nigeria, cu care s-a mai întâlnit în alte trei rânduri la turneele finale. Debutanţii din Bosnia Herţegovina şi iranienii reprezintă necunoscute pentru favoriţii grupei. Oamenii lui Alejandro Sabella ştiu însă că depind numai de ei şi probabil că vor transa ecuaţia calificării încă din primele două partide ale acestei grupe. Nigeria va încerca să profite de pe urma experienţei acumulate de jucătorii săi la ultimele competiţii importante disputate, în timp ce Bosnia va încerca probabil să-şi exprime forţa ofensivă care a transformat-o într-una din cele mai bune patru naţionale din Europa care număr de goluri marcate în preliminarii. Iran, o necunoscută pentru microbişti şi adversarii din grupă, se va bucura de această experienţă fantastică de la Cupa Mondială, iar specialiştii nu exclud o eventuală surpriza din partea oamenilor lui Queiroz. În 2006, iranienii cu Ali Daei în teren n-au reuşit insă să treacă de faza grupelor la Mondialul German, cu toate ca aveau o generaţie teoretic mai bună.

Marele meci al grupei

Argentina şi Bosnia se vor întâlni în chiar prima etapă din Grupa F. Favoriţi incontestabili, sud americanii vor încerca să profite de acest statut şi să-şi apropie victoria, sinonimă cu calificarea în faza optimilor de finală. Ţinând cont totuşi de faptul că Bosnia are în teren jucători interesanţi şi valoroşi, dar şi o echipă ambiţioasă, muncitoare şi organizată, acest meci se poate dovedi a fi cel mai interesant duel din Grupa F.

Jucători de urmărit

N-ai cum să începi această secţiune fără a vorbi despre Messi. Super starul Barcelonei este de departe cel mai important jucător al „pumelor”căpitanul şi liderul naţionalei „albiceleste”. Alături de el, Argentina are alte două nume foarte grele: Gonzalo Higuain, atacantul de la Napoli şi Angel di Maria, aripa lui Real Madrid, 26 de pase decisive şi 12 goluri în sezonul recent încheiat.

Iran nu are calibrul contracandidatelor din această grupă, dar propune trei nume interesante. Căpitanul Javad Nekounam (120 de selecţii la echipa reprezentativă) este cel mai important jucător al lui Queiroz, în timp ce atacantul Reza Ghoochannejhad pare nu doar un nume greu de pronunţat ci şi un jucător de urmărit. În fine, atacantul Alireza Jahanbakhsh este considerat nouă senzaţie a iranienilor şi este comparat în ţara sa cu Ali Daei. Bosnia Herţegovina propune unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa la acest turneu final. Edin Dzeko, atacantul în vârstă de 28 de ani de la Manchester City este incontestabil starul acestei naţionale şi cel mai bun produs al Bosniei. Pe lângă el, Safet Susic se bazează pe Vedad Ibisevic de la Stuttgart şi pe Senad Lulic de la Lazio.

Naţionala Nigeriei are şi ea o serie de jucători care merită urmăriţi la acest turneu final. Primul nume de pe lista noastră este Victor Moses, jucătorul lui Liverpool, intrat într-un uşor con de umbră în ultima vreme. Tânărul atacant de la CSKA Moscova, Ahmed Musa şi fundaşul lui Chelsea, Kenneth Omeruo, merită urmăriţi îndeaproape la acest turneu final.

Pronostic

Argentina va câştiga Grupa F, fără prea mari emoţii. Are de partea sa toate avantajele posibile şi speră să poată juca finala turneului final în acest an. Nigeria şi Bosnia vor lupta probabil pentru locul doi, iar meciul direct dintre cele două formaţii va decide echipa calificată mai departe. La prima impresie, Bosnia pare să aibă prima şansa la calificare. Iran nu are şanse prea mari să meargă in optimi, dar ambiţia şi elanul jucătorilor lui Queiroz se pot demonstra suficiente.


Articol scris de Florin Codreanu
11 iunie 2014

Echipe

» Bosnia

» IranArticole pe aceeaşi temă
Nicola RizzoliNicola Rizzoli va arbitra finala Germania – Argentina
Italianul Nicola Rizzoli a fost desemnat să conducă la centru meciul dintre Germania şi Argentina, contând pentru finala Campionatului Mondial

Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Argentina a câştigat finala Campionatului Mondial 1978 în faţa Olandei, scor 3-1Olanda – Argentina, episodul 5 la Campionatul Mondial de Fotbal
Argentina a câştigat o singură dată în faţa Olandei, dar a făcut-o în momentul oportun: finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1978.

Gonzalo HiguainHiguain încântat după primul gol pentru Argentina la Campionatul Mondial
Argentinianul Gonzalo Higuain a marcat primul său gol de la Campionatul Mondial din Brazilia în victoria cu Belgia din sferturile de finală

Gonzalo Higuain a marcat unicul gol al meciului Argentina - Belgia 1-0Argentina – Belgia 1-0. Al treilea magnific iese la rampă
Golul din minutul 8 al lui Gonzalo Higuain a fost suficient pentru ca Argentina să se impună în faţa Belgiei în sferturile Campionatului Mondial 2014.

Eden HazardHazard: „Putem învinge Argentina dacă îl blocăm pe Messi”
Eden Hazard îl indică pe Lionel Messi ca principalul pericol pentru Belgia în meciul cu Argentina din sferturile de finala ale Campionatului Mondial