Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Algeria – Rusia 1-1. Calificare istorică pentru algerieni în optimile Campionatului Mondial de Fotbal

Algeria a obţinut în faţa Rusiei remiza de care avea nevoie pentru a termina pe locul 2 al Grupei H a Campionatului Mondial din Brazilia


Articol scris de David Petre
27 iunie 2014

Jucătorii Algeriei sărbătoresc calificarea istorică în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal

Jucătorii Algeriei sărbătoresc calificarea istorică în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal

„Nu ia Capello gol în grupe”, sună la începutul turneului final al Campionatului Mondial 2014 predicţia unui prieten, sigur că ruşii şi belgienii nu vor avea multe emoţii în a merge mai departe din Grupa H. Realitatea nu avea să îi dea dreptate: Rusia a primit gol în fiecare meci şi a marcat în Brazilia doar de două ori, încheind competiţia cu doar două puncte şi golaveraj negativ. Este adevărat că echipa lui Capello a terminat grupa pe locul 3, dar probabil va fi considerat prea puţin la un turneu ce se voia pregătitor pentru următorul mondial, pe care ruşii îl vor organiza în 2018.

Rusia lui Capello a avut soarta în propriile mâini în meciul cu Algeria şi nu a reuşit să profite. În prima intervenţie după meci, tehnicianul italian a acuzat arbitrajul, spunând că echipa sa a fost penalizată în fiecare meci prin neacordarea unor lovituri de pedeapsă. Poate are dreptate, însă adevărul este că Rusia a arătat prea puţine la acest Mondial într-o grupă destul de uşoară şi, la final, poate fi considerată una din dezamăgirile competiţiei.

Toate laudele, însă, pentru Algeria. Africa propune mereu echipe frumoase la Campionatul Mondial, remarcate pentru dăruirea jucătorilor, tehnică individuală bună şi multă energie în joc, dar Algeria aduce în plus şi o organizare colectivă inteligentă, atribute care o transformă într-o echipă periculoasă. După înfrângerea din primul meci cu Belgia, Algeria a scos patru puncte din următoarele două partide şi merge într-o optime istorică de finală a campionatului Mondial de Fotbal.

Turneul Final Spania’82 a fost readus recent în discuţie pentru blatul dintre RFG şi Austria. Păgubita „Pactului de non-agresiune de la Gijon” a fost chiar Algeria, iar africanii au acum şansa unei revanşe. Misiunea lor contra Germaniei se anunţă dificilă, însă rămâne de văzut cum va favoriza Zeul Fotbalului o nouă surpriză.

Pentru a ajunge la Germania, Algeria ştia că are nevoie de o remiză cu Rusia şi a avut de muncă pentru ea. Capello îi întâlnise pe africani şi în urmă cu patru ani, când Anglia lui obţinuse doar o remiză, scor 0-0. Acum Rusia lui Capello a beneficiat de un gol rapid, după ce Kokorin a reluat imparabil cu capul centrarea excelentă a lui Kombarov din banda stângă. Cel puţin până la pauză, Rusia a părut în control: apărarea a stat bine şi nu le-a oferit culoare de pătrundere africanilor, chiar dacă posesia mingii a fost cedată deliberat.

Ce nu a funcţionat la ruşi a fost organizarea la fazele fixe. Islam Slimani a fost găsit de mai multe ori în apropierea porţii la mingile înalte, iar de aici avea să vină şi golul izbăvitor al Algeriei. S-a întâmplat în minutul 60, cu largul concurs al portarului Akinfeev care a ieşit pe sub mingea centrată dintr-o lovitură liberă din apropierea colţului terenului. La 1-1, ultima jumătate de oră s-a jucat pe contre, într-un ritm bun, dar ruşii nu au mai avut puterea să întoarcă în favoarea lor soarta calificării.


Articol scris de David Petre
27 iunie 2014


Articole pe aceeaşi temă
Romero, eroul Argentinei în semifinala Campionatului Mondial 2014 cu OlandaOlanda – Argentina 0-0 (2-4). Fotbal total… defensiv
Argentina a câştigat la loviturile de departajare meciul cu Olanda şi va înfrunta pentru a treia oară Germania într-o finală de Campionat Mondial.

Thomas Mueller, Mesut OezilBrazilia – Germania 1-7. Calificare triumfătoare a Germaniei în finala Campionatului Mondial
Germania a învins Brazilia cu un categoric 7-1 în semifinalele Campionatului Mondial şi a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei

Tim Krul (Olanda) a parat două din loviturile de departajare executate de costaricaniOlanda – Costa Rica 0-0 (4-3). Strategul van Gaal duce Olanda în semifinale
Cu Keylor Navas din nou în mare formă, Costa Rica nu a putut fi bătută decât la loviturile de departajare de imprevizibila naţională a Olandei.

Gonzalo Higuain a marcat unicul gol al meciului Argentina - Belgia 1-0Argentina – Belgia 1-0. Al treilea magnific iese la rampă
Golul din minutul 8 al lui Gonzalo Higuain a fost suficient pentru ca Argentina să se impună în faţa Belgiei în sferturile Campionatului Mondial 2014.

David LuizBrazilia – Columbia 2-1. Gazdele înfruntă Germania în semifinale
Golurile lui Thiago Silva şi David Luiz au adus calificarea Braziliei în faza semifinalelor Campionatului Mondial, unde gazdele întâlnesc Germania

Lorris, neputincios la golul marcat de HummelsFranţa – Germania 0-1. Revenirea la tradiţia germană
Prin victoria de astăzi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Germania devina prima ţară calificată în semifinale de 4 ori consecutiv.