Logo Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Campionatul Mondial de Fotbal 2014
Urmăreşte cu noi Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Adam Lallana încrezător înainte de meciul Angliei cu Uruguay

Mijlocaşul Adam Lallana a discutat despre meciul decisiv pe care Anglia îl dispută cu Uruguay în grupa D a Campionatului Mondial 2014


Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2014

Adam Lallana, Anglia

Adam Lallana, Anglia

Adam Lallana recunoaşte că pentru Anglia urmează un meci de „totul sau nimic” în ceea ce priveşte parcursul de la Campionatul Mondial 2014. Echipa antrenată de Roy Hodgson înfruntă pe Uruguay şi se află în căutarea primelor puncte de la turneul final din Brazilia, după înfrângerea suferită cu Italia la meciul de debut.

Confruntarea cu italienii a oferit de asemenea unele aspecte pozitive pentru Anglia, dar de acum esenţiale sunt punctele în vederea calificării din grupa D, iar Uruguay se prezintă la această partidă cu o situaţie similară după surprinzătorul eşec înregistrat cu Costa Rica (3-1).

Lallana insistă că Anglia rămâne încrezătoare în şansele sale de a merge mai departe din faza grupelor, în aşteptarea meciului decisiv cu Uruguay: „Este o partidă extrem de importantă pentru noi” – afirmă mijlocaşul lui Southampton – „Trebuie să jucăm în mod obligatoriu la victorie, dar suntem încrezători. Partida cu Italia a fost una bună pentru noi la nivel de evoluţie, iar acum ştim că ne aşteaptă un meci de totul sau nimic. Eram conştienţi de faptul că facem parte dintr-o grupă extrem de complicată, Uruguay este o formaţie foarte puternică, dar noi alcătuim un grup unit şi suntem pregătiţi. Cu unele ajustări şi fără momente de neatenţie ştim că putem să câştigăm.” – continuă Lallana.

Selecţionerul Roy Hodgson este aşteptat să efectueze unele modificari în ceea ce priveşte dispunerea pe teren a jucătorilor săi faţă de confruntarea cu Italia, astfel că atacantul lui Manchester United, Wayne Rooney, ar putea reveni pe postul său clasic de număr 10, în timp ce Danny Welbeck şi Raheem Sterling ar ocupa astfel poziţii în zonele laterale ale compartimentului ofensiv: „Roy a lucrat o zi întreagă cu echipa, a explicat foarte bine anumite lucruri pe care a dorit să le transmită grupului, însă aşa cum am spus s-au putut vedea aspecte pozitive înca de la prima partidă” – precizează Lallana, care foarte probabil va începe de pe banca de rezerve şi în meciul cu Uruguay – „Ştim că trebuie să îmbunătăţim în primul rând rezultatul, cu siguranţă, precum şi evoluţia, dacă vom putea. Dacă vom juca la acelaşi nivel ridicat precum în duelul cu Italia, şi vom fi puţin mai atenţi pe partea de apărare, sunt convins că vom putea obţine toate cele trei puncte.”


Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2014

Echipe
» Anglia


Jucători

Articole pe aceeaşi temă
James Rodriguez, ColumbiaColumbia – Uruguay 2-0. James Rodriguez scrie istorie pentru ţara sa
Puştiul minune al columbienilor James Rodriguez a marcat ambele goluri ale naţionalei sale în partida cu Uruguay şi a devenit golgeterul Campionatului Mondial

Suarez a fost pedepsit exemplarLuis Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri şi 4 luni
Atacantul uruguayan nu va putea juca în următoarele 9 meciuri oficiale iar timp de 4 luni nu va putea participa la vreo activitate legată de fotbal.

Imagine de după incidentul ce-l poate costa scump pe SuarezLuis Suarez muşcă din nou, FIFA s-a sesizat din oficiu
Atacantul uruguayan şi-a reconfirmat renumele în duelul cu Chiellini, din partida Uruguay - Italia de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Italia - Uruguay 0-1Italia – Uruguay 0-1. Diego Godin aduce calificarea pentru sudamericani
Un gol marcat de Diego Godin cu zece minute înainte de final a adus calificarea pentru Uruguay în optimile Campionatului Mondial din Brazilia

Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014Costa Rica – Anglia 0-0. Nimic la nimic
Meci dezolant între Costa Rica şi Anglia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, încheiat cu o remiză albă

Oscar TabarezTabarez: „Italia este favorită, dar Uruguay va da totul”
Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a discutat despre meciul decisiv cu Italia în cadrul unei conferinţe de presă